אתמול (שני) נחתם מתווה "מסלול ורוד" הנותן מענה לחלק משמעותי מהחקלאים בדרום ולחלק מהחקלאים בצפון. בתוך שבועיים מקווים ברשות המיסים לסכם על מתווה כלל החקלאים בצפון. ברשות הציגו כי סך הכל הוגשו כחצי מיליון תביעות במסגרת מתווי הפיצויים השונים לעסקים. עד כה שולמו 11 מיליארד שקלים, ובכ-66 אלף תיקים שולמו מקדמות, כאשר הצפי הוא לתשלום של כ-20 מיליארד שקלים בסך הכל. לצד כך עלו בעיות ביישום לעניין ענפי תיירות ספציפיים, בענף הבנייה, האירועים ועוד.
הבעיות עלו היום (שלישי) בדיון בוועדת הכספים – בלטה במיוחד תמונת המצב הקשה בצפון, כאשר הקריטריונים שנקבעו במנגנוני הפיצוי, ובמרכזם מפת פיקוד העורף, אינם משקפים את המציאות בשטח כיום. בעלי חברת רפטינג נהר הירדן אמר בדיון: "אנחנו 10 קילומטר מהגבול, הכל סגור, יש לנו 150 עובדים שנגמר להם החל"ת בסוף החודש, אנחנו לא יודעים מה לעשות איתם. מינואר לא קיבלנו כלום". ממשרד האוצר מסרו בדיון, כי הם עמלים על טיוטת תקנות לפיצוי מלא לכל יישובי קו העימות לינואר פברואר, שתונח על שולחן הוועדה כבר בימים הקרובים.
סמנכ"ל משרד האוצר ציין כי המשרד מודע למצב בצפון, ומחפש אחר קריטריונים שיתנו מענה לכך, כאשר מרבית האזורים מוגדרים כירוקים על ידי פיקוד העורף, שעה שהעסקים בשטח אינם יכולים לפעול: "משרד האוצר לא רודף אחרי גורמים בממשלה לחפש קריטריונים כדי לשלם כסף, זה מה שאנחנו עושים פה, הופכים כל אבן". יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני הגיב: "הקריטריונים האלה לא רלוונטיים למה שקורה בצפון, אנחנו מבקשים קריטריונים לנושאים האלה בהקדם. הצפון סגור, אנחנו מבקשים פיצוי לאנשים שם".