מספר המשרות הפנויות במשק בחודש פברואר הסתכם ב-120,464, כ-4,000 פחות מינואר. מדובר בשיעור של 3.95% מכלל המשרות במשק. בחודשים האחרונים נרשמה עלייה במספר המשרות הפנויות, למרות המלחמה: בנובמבר, בו התחילה ההתאוששות בשוק, היו כ-92 אלף משרות פנויות ובדצמבר מספר המשרות הפנויות גדל ב-15 אלף.
עיקר המחסור בעובדים מורגש בענפי הבנייה ובשירותים נוספים, כמו אירוח, מסעדות ובתי מלון, בהם השוק לא מצא חלופה לעובדים הערבים מיו"ש. גם ענפי התעשייה משוועים לעובדים ורשמו עלייה במספר המשרות הפנויות – מגמה שהחלה עוד הרבה לפני המלחמה. בענפי הבינוי היו בפברואר יותר מ-19.5 אלף משרות פנויות ובענפי האירוח יותר מ-17 אלף משרות פנויות – עלייה של יותר מ-20% מאז חודש ספטמבר האחרון.
לאחרונה גורמים במגזר החרדי מנסים לגייס עובדים חרדים להכשרה מקצועית לעבודה בענפי הבנייה, כמו פקחי בנייה וחשמלאים. מספר קטן של חרדים השתלבו במקצועות אלה. אך לגורמים בענף ברור שרק ייבוא עובדים מחו"ל עשוי לפתור את הבעיה. כזכור, הממשלה אישרה כבר בחודש נובמבר האחרון ייבוא של 10 אלף עובדים, אך עד לתחילת חודש זה הגיעו פחות מ-400 עובדים זרים לענף הבנייה. עיקר המאמצים נעשים בהודו, שם יש אלפי עובדים המעוניינים להגיע לעבודה בישראל, אך במהלך המיונים שם מתברר שרובם לא מתאימים.
שירות התעסוקה מדווח על דרישת עובדים לענף הניקיון בהיקף של יותר מ-30 אלף – דרישה שאין לה מענה בשוק. בבתי החולים ברחבי הארץ מזהירים שהמחסור בעובדי הניקיון עלול להגביר את הזיהומים מסכני החיים אצלם.