חושש מירידת מחירים: ארגון אופ"ק פלוס, בהובלת סעודיה ורוסיה, דחה את התוכנית להגדיל את תפוקת הנפט של היצרניות בארגון גם ב-2026 על רקע תחזית פושרת בעניין הביקוש העולמי לזהב השחור. הארגון המורחב, הכולל את יצרניות הנפט הגדולות בעולם, מגביל כיום את הפקת הנפט הכוללת שלו ל-39.725 מיליון חביות ליום, וכעת הוחלט כי הגבלה זו תימשך עד 31 בדצמבר 2026. האסטרטגיה של הגבלת הייצור הייתה אמורה להסתיים ב-2025, אך לאור תחזית הביקוש המדינות ייאלצו עדיין להמשיך לקצץ את התפוקה כדי לא לייצר עודף היצע, שיוביל להורדת מחירים.
למרות ההתרחשויות במזרח התיכון, הסיכונים הגיאופוליטיים והמלחמה בעזה, מחירי הנפט העולמיים שמרו יחסית על איפוק ולא הגיבו בתנודתיות גדולה. כעת לאור תחזית פושרת של הביקוש העולמי, עדיין לא הגיעה העת להגדיל את התפוקה. המעבר לממשל טראמפ מוסיף עוד נדבך של אי ודאות בשוק הנפט העולמי. טראמפ יצא בהבטחה במהלך קמפיין הבחירות שלו לשחרר את התפוקה של יצרנית הנפט הגדולה בעולם (ארה"ב) ולהסיר את ההגבלות. אם הבטחה זו תצא לפועל המשמעות היא עוד הצפה בנפט, דבר שעשוי להוריד את המחירים.
סין היא יבואנית הנפט הגדולה בעולם וכצרכנית הראשונה בעולם היא המשפיעה הדומיננטית ביותר על מפת הביקושים לנפט. בשנה האחרונה חלה ירידה ניכרת בביקוש בסין: בעוד שב-2023 נרשמה עלייה של 1.4 מיליון חביות ביום בביקוש הסיני, הנתון ל-2024 עומד על תוספת של 140 אלף חביות בלבד.
ירידה בביקוש בסין ועלייה בהפקה ממדינות כמו ארה"ב, ברזיל וקנדה יחד עם הטכנולוגיות החדשות לאנרגיה נקייה, מגדילות את ההיצע ומכאן הדרך לירידת מחירים קצרה. קרטל אופ"ק קובע את התפוקה של כל מדינה כדי לא להציף את העולם בנפט ולהוביל לצניחה במחירים.