מצב הלחימה בצפון יצר קיפאון עמוק בשוק הדיור בגליל והמדינה מנסה להתמודד עם המצב באמצעות שני מהלכים להרחבת יישובים קיימים ולהקמת יישובים חדשים.
כמו בכל משבר יש מי שמחפש בו את ההזדמנויות: משקיעים רבים פונים לבעלי בתים ומתווכים בישובים שבמרחק 5 ק"מ מהגבול, ומציעים לקנות אותם במחירי רצפה. "יש הרבה מאוד פניות של משקיעים שמחפשים הזדמנויות, אני מקבל טלפונים ממשקיעים שפשוט מציעים ומנסים לייצר לעצמם הזדמנויות", מספר נתי שיינפלד, זכיין אנגלו-סכסון כרמיאל מעלות וכפר ורדים. שיינפלד מספר על הצעות לבעלי וילות באותם יישובים של מפונים בצפון, העומדות על 50% ממחיר הנכסים ערב המלחמה. "למרות ההצעות, אנחנו לא רואים עלייה במספר העסקאות, כך שבינתיים הניסיונות שלהם לא צולחים", הוא מוסיף.
לעומת זאת, ביישובים המרוחקים יותר מהגבול, החל מ-9 ק"מ ורחוב יותר, נרשמת התעוררות קלה בביקושים. לדברי שיינפלד מדובר בעיקר "בהסדרים נוחים שהקבלנים מעניקים בשל המצב, אך לא בדירות יד שנייה". כמי שפעיל שנים באזור שיינפלד מביע סקפטיות בעניין תכניות הבנייה באזור: "אז רצו להקים את חוות טראמפ ועד עכשיו זה לא התקדם בקצב שרצו, נקווה שעם היישובים החדשים זה יהיה יותר טוב". כעיקרון, הוא מעדיף עיבוי של יישובים קיימים.