ענקיות הטכנולוגיה מנסות להתפייס עם טראמפ: חברות הטכנולוגיה הגדולות, בהן אמזון, מטא ו-OpenAI, החליטו לתרום מיליוני דולרים לקרן ההשבעה לקראת כניסתו לתפקיד של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ. לפי הדיווח ב-CNBC, מטא כבר העבירה תרומה של מיליון דולר לטקס ההשבעה, מספר שבועות לאחר שמייסד פייסבוק מארק צוקרברג נפגש עם טראמפ באתר הנופש שלו. ב"וול סטריט ג'ורנל" נכתב כי גם אמזון מתכננת לתרום מיליון דולר עבור השבעתו של טראמפ.
"הנשיא טראמפ יוביל את המדינה שלנו לעידן הבינה המלאכותית, ואני להוט לתמוך במאמצים שלו להבטיח שאמריקה תצעד קדימה", אמר סם אלטמן מנכ"ל OpenA בהצהרה ביום שישי. גם אלטמן אמר שהוא מתכנן להעניק תרומה אישית של מיליון דולר לקרן.
התרומות האלה מגיעות למרות שטראמפ לא הסתיר את הביקורת הקשה שלו על חברות הטכנולוגיה ואף סימן מדיניות של אכיפה מוגברת של הגבלים עסקיים סביב החברות. הנשיא הנבחר מינה את גייל סלייטר לראש ההגבלים העסקיים של משרד המשפטים. סלייטר ייעצה לטראמפ בענייני מדיניות הטכנולוגיה שלו במהלך כהונתו הראשונה, מדיניות שכאמור לא הייתה אוהדת.
"הטכנולוגיה הענקית השתוללה במשך שנים, חונקת את התחרות במגזר החדשני ביותר שלנו, וכפי שכולנו יודעים, משתמשת בכוח השוק שלה כדי להפר את הזכויות של כל כך הרבה אמריקאים, כמו גם את אלה של ליטל טק!", כתב טראמפ בפוסט ב-4 בדצמבר ברשת החברתית שבבעלותו והכריז על מועמדות סלייטר. "הייתי גאה להילחם בהפרות האלה בקדנציה הראשונה שלי, וצוות ההגבלים העסקיים של משרד המשפטים שלנו ימשיך בעבודה זו תחת הנהגתה של גייל", כתב.
כמה מההתבטאויות העוינות ביותר של טראמפ בעבר הופנו לאמזון ומטא. בקדנציה הראשונה שלו, טראמפ תקף שוב ושוב את מייסד אמזון ג'ף בזוס ואת החברות שלו, אמזון והוושינגטון פוסט, והאשים אותם בהתחמקות ממסים או בפרסום "חדשות מזויפות". טראמפ גם הפנה שוב ושוב אצבע מאשימה כלפי אמזון על השימוש שלה בשירות הדואר האמריקאי כדי להעביר חבילות ללקוחות וטען שהחברה תרמה לבעיות התקציב של הדואר.
אמזון לא היססה להגיב להתבטאויות של טראמפ. לפני בחירות 2016 בזוס מתח ביקורת על התנהגותו של טראמפ, ואמר שהיא "שוחקת את הדמוקרטיה שלנו". בזוס, שהוא גם הבעלים של חברת החלל Blue Origin, הציע בציוץ לשלוח את טראמפ לחלל על אחת מהרקטות שלו.
אך כעת הטונים מעט התחלפו והציפיות מטראמפ גדולות. בפסגת DealBook של הניו יורק טיימס ב-4 בדצמבר, בזוס אמר שהוא מצפה לסביבה רגולטורית ידידותית יותר בממשל הקרוב. "אני למעשה מאוד אופטימי הפעם", אמר בזוס על הבמה. "נראה שיש לטראמפ הרבה אנרגיה סביב הפחתת הרגולציה. אם אני יכול לעזור לעשות את זה, אני הולך לעזור לו".
המאבק של טראמפ בחברות הטכנולוגיה החמיר במיוחד אחרי ההפסד שלו בבחירות 2020. הוא תבע את פייסבוק, טוויטר וגוגל, כמו גם את המנכ"לים שלהן בתביעות ייצוגיות. כל שלוש החברות הסירו את חשבונותיו של טראמפ מהפלטפורמות שלהן לאחר המהומות ב-6 בינואר 2021 בקפיטול. טראמפ האשים אז את פייסבוק בהשתקת קולות שמרניים. במרץ הוא כינה את הפלטפורמה "האויב של האנשים", בראיון ל-"Squawk Box" של CNBC.
כעת, כשטראמפ חוזר לבית הלבן ומשלב כוחות עם אילון מאסק, נראה שהמגזר הטכנולוגי הולך באותו כיוון כאשר כולם בירכו את טראמפ בפומבי בעקבות ניצחונו. מיקרוסופט סירבה להגיב לשאלה אם היא תורמת לטקס ההשבעה. גם נציגים מאפל וגוגל לא הגיבו לבקשות תגובה של CNBC .
OpenAI כבר הכריזה כאמור על כוונתה להעביר תרומה למרות שהחששות של סם אלטמן המנכ"ל הם קצת שונים מכיוון שהוא מנהל מאבק משפטי מול מאסק. אלטמן ומאסק היו מייסדים משותפים של OpenAI, שבתחילה הייתה מלכ"ר. השניים נפרדו מאז בפומבי, כאשר אלטמן נשאר כמנכ"ל OpenAI ומאסק הקים חברת בינה מלאכותית מתחרה בשם xAI.
במרץ תבע אילון מאסק את OpenAI ואת המייסדים השותפים אלטמן וגרג ברוקמן בטענה להפרת חוזה וחובת אמונים. מאסק טען שהפרויקט הפך לישות למטרת רווח שנשלטת ברובה על ידי בעלת המניות הראשית מיקרוסופט.