תיק הנכסים של הציבור צמח ביותר מרבע טריליון שקל ברבעון הראשון

בצל גיוס המוני, רבבות מפונים, מלחמה וחוסר ודאות – תיק הנכסים של הציבור גדל בשלושת החודשים הראשונים של השנה בקרוב ל-5%, כך מפרסם בנק ישראל

כלכלת ישראל | צילום: שאטרסטוק

בשלושת החודשים הראשונים של השנה גדל תיק הנכסים של הציבור ב-268.7 מיליארדי שקלים, שהם 4.96% והגיע ל-5.68 טריליון שקלים, כך עולה מסקירת "התפתחויות בתיק הנכסים הפיננסיים של הציבור לרבעון הראשון של השנה".

הרבעון הראשון של השנה התאפיין בעליות שערים במדדים המובילים בבורסה בתל אביב ועוד יותר מכך בבורסות בניו יורק. מהסקירה עולה שהמוסדיים מנהלים כבר קרוב למחצית מתיקי ההשקעות שלהם – הפנסיות והקרנות של הציבור – בחו"ל. כך שהתשואות של הרבעון הראשון הביאו לגידול ביתרות הזכות של הציבור.

העלייה בשווי התיק הפיננסי של הציבור ברבעון הראשון נבעה בעיקר מעליות ביתרת ההשקעות בחו"ל (8.2%), ביתרת המניות בארץ (6.7%) וביתרת המזומן והפיקדונות (4%).

יתרת התיק המנוהל בידי המשקיעים המוסדיים עלתה בשלושת החודשים הראשונים של השנה בכ-109 מיליארדי שקלים, שהם 4.3%, ועמדה בסוף חודש מרץ על כ-2.62 טריליון שקלים.

בורסה, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

שיעורי החשיפה של הגופים המוסדיים לנכסים בחו"ל עלה בחודשים אלה ב-1.5 נקודות האחוז והחשיפה שלהם עלתה בכ-0.4 נקודות אחוז. נכון לסוף הרבעון החשיפה של הגופים המוסדיים לנכסים בחו"ל (מניות, אג"ח וכדומה) הייתה בשיעור של 44.7% מתיקי ההשקעות שלהם והחשיפה שלהם למט"ח הגיעה ל-22.6%.

היקף התיק המנוהל באמצעות קרנות נאמנות בארץ עלה במהלך חודשים אלה בכ-40 מיליארדי שקלים, שהם 8.8% והגיע לרמה של כ-495.7 מיליארדי שקלים. נרשמו צבירות נטו בעיקר בקרנות המתמחות במניות בחו"ל ובקרנות הכספיות השקליות.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן