הכישלון הגדול ביותר בענף הנדל"ן מאז תחילת המלחמה הוא בפרויקטים של דירות להשכרת ארוכת טווח. המלחמה דרדרה עוד יותר את תחום הדיור להשכרה אחרי שעליית הריבית הפכה את הפרויקטים ללא כלכליים. גורמים בשוק הנדל"ן כבר חשבו שנכון להספיד את התחום של על רקע העדר סיוע מספיק מצד המדינה עם מתן תמריצים והטבות בתחום המיסוי והרגולציה.
עוד לפני תחילת המלחמה, העלאת הריבית במשק כבר החלה לסמן את סופו של פרויקט דירה להשכיר, כך שעד היום המדינה עוד רחוקה מרחק רב ממצב שבו היא מצליחה לייצר מסה של דירות להשכרה. לצד הבעיות ברווחיות היזמים הפרויקטים נתקלו בבעיות כמו עיכובים של תשתיות או הוראות בתוכניות שלא מאפשרות תחילת בנייה, עיכובים הנובעים בין היתר גם בשל גרירת רגליים של רשויות מקומיות.
כזכור, שוק השכירות הפרוץ בישראל הוביל את המדינה להקים את "דירה להשכיר", החברה הממשלתית לדיור והשכרה שהוקמה כדי לקדם את תחום שכירות ארוכת הטווח בישראל. החברה היא הגורם המתכלל, המתכנן והמבצע בתחום והיא מובילה את השיווק של אלפי יחידות דיור ברחבי הארץ.
על פי החוק, יזם שקיבל היתר להקמת פרויקט ובו יחידות דיור המיועדות להשכרה לטווח ארוך, מחויב להשכיר כ-20% מיחידות הדיור באותו הפרויקט במחיר מופחת, מחיר הנמוך בכ-20% מהמחיר הנהוג בשוק השכירות הרגיל.
בשנה האחרונה פרויקטים כאלה של דירה להשכיר לא הצליחו להמריא, מכרזים לבניית מתחמי השכרה ארוכת טווח של דירה להשכיר נכשלו כאשר לא היו הצעות שהוגשו. פחות חברות נתנו אמון בפרויקטים אלה על רקע עליית הריבית ועל רקע המלחמה שהגבירה עוד יותר את הנסיגה של היזמים מפרויקטים של דירה להשכיר.
מבחינת היזמים המודל הכלכלי של השכרה לטווח קצר הוא לא רווחי, למרות הביקוש הגדול לדירות בשכירות בקרב צעירים וגם בקרב זוגות צעירים שעדיין לא יכולים לרכוש דירה. יזמים רבים פחות ופחות מעדיפים להשאיר סחורה להשכרה ויותר לחוצים על מכירה.
אחרי תקופה ארוכה של קיפאון וכישלון של מכרזים, נראה כי מתחילה התאוששות קלה ואיטית בתחום הדיור לשכירות ארוכת טווח. בדצמבר נסגר המכרז הראשון של דירה להשכיר מאז תחילת המלחמה. המכרז ברמת גן שבמסגרתו ייבנו 195 יחידות דיור, הצליח להביא שמונה מציעים ובסופו זכתה חברת פרשקובסקי.
חברת פרשקובסקי היא לא היחידה המעוניינת להיכנס לתחום הדירות להשכרה ארוכת טווח, לאחרונה נודע כי גם חברת הביטוח מגדל מעוניינת להשקיע בפרויקטים בדיור להשכרה ותיכנס כשותפה של חברת י.ח דמרי בפרויקט להקמת 339 יחידות דיור בפתח תקווה.