המועצה הארצית לתכנון ולבנייה החליטה פה אחד לקדם את הרחבת היישובים לבון וחרשים המשתייכים למועצה האזורית משגב שבגליל. על פי ההחלטה, יתווספו ליישוב לבון עוד 150 יחידות דיור והישוב יגדל ל-500 יח"ד, לעומת 350 היום. היישוב לבון שהוקם בשנת 1980 מונה כיום כ-890 תושבים ומשתרע על שטח של כ-520 דונם. לצד זה יוגדל גם יישוב חרשים, מ-120 יחידות דיור היום ל-250 סך הכל. היישוב חרשים ממוקם גם הוא בגליל, במועצה האזורית משגב והוא מונה כיום כ-380 תושבים. היישוב הוקם בשנת 1980 ומשתרע על שטח של כ-280 דונם.
מהלך אחר שנועד למטרת חיזוק ההתיישבות בצפון מקודם על ידי הרשות למקרקעי ישראל. מדובר בתכנון להקמה של שלושה ישובים חדשים באזור עדיפות א' ובקו העימות. בכל אחד מהם מתוכננות אלף יחידות דיור, סה"כ תוספת של 3,000 יחידות דיור לאלפי תושבים חדשים שיגורו ביישובים החדשים. ברשות מקרקעי ישראל (רמ"י) אומרים כי המטרה היא לחזק את ההתיישבות בצפון הארץ ולמשוך אוכלוסייה חדשה לאזור. היישובים החדשים יהיו במועצה האזורית מטה אשר, מרום הגליל ומבואות חרמון.
החלטה זו שנועדה לחיזוק התיישבות, עוררה ביקורת על עצם הפניית התקציבים ליישובים חדשים במקום השקעה מרבית ככל האפשר בשיקום הנזקים הגדולים שנגרמו ליישובים הקיימים כתוצאה מירי הטילים. מרשות מקרקעי ישראל נמסר לנו בתגובה כי היא מחויבת לכל סיוע בתחומי אחריותה ליישובי הדרום והצפון במהלך המלחמה ואחריה. "הפעילות נחלקת לשני תחומים: הקצאות קרקע ומתן היתרים מזורז להקמת ישובים ארעיים בדרום הארץ באתרים חליפיים לקהילות שמנועות מלשוב ישובים ושנחרבו בחלקם בשבעה לאוקטובר. לצד זה, הקצאות קרקע להגדלת הישובים הקיימים והרחבתם והקמת 3 ישובים חדשים בגליל ונוספים בדרום, הקצאות לתשתיות מסחר, תרבות מלונאות, אנרגיה ועוד באזורים אלה".
באשר להרחבת היישובים הקיימים בגליל, יו"ר המועצה הארצית לתכנון ולבנייה, הרב נתן אלנתן אמר בעקבות ההחלטה: "דווקא בעת הזאת, בה יישובי הגליל נמצאים תחת התקפה, מתקבלת החלטה להרחיב שני יישובים בגליל. אנו נמשיך לחזק את ההתיישבות בצפון ובדרום".
מנכ"ל מינהל התכנון, רפי אלמליח: "הרחבת היישובים לבון וחרשים תחזק את ההתיישבות הכפרית בגליל, ותיתן מענה הן לקליטת משפחות חדשות והן מענה לדור ההמשך של המשפחות המתגוררות כיום ביישובים אלה".