דב קוטלר, מנכ"ל בנק הפועלים, הודיע על החלטתו לסיים את תפקידו לאחר כחמש שנות כהונה בתפקיד. מועד הסיום ייקבע בהמשך, בהתחשב בהתקדמות ההליך למינוי מנכ"ל חדש.
קוטלר החל את כהונתו אחרי סבב חילופי הבכירים בבנקים, שהחל בעקבות "חוק תגמול נושאי משרה בתאגידים פיננסיים" שנכנס לתוקפו ב-2016. ערב החלת החוק שכר המנכ"לים בבנקים היה פי 3 ויותר משכרם כיום.
מנכ"ל לאומי דאז, רקפת רוסק עמינח, קיבלה שכר של 8.1 מיליוני שקלים בשנה, במונחי 2015 ואילו ציון קינן, מנכ"ל הפועלים קיבל שכר של 7.4 מיליוני שקלים, במונחים שלפני כעשור. יצוין שמבדיקה שנערכה על ביצועי הבנקים בעקבות החלת החוק עלה כי ביצועי הבנקים לא הורעו בשל החלת החוק. כיום שכר המנכ"לים הוגבלה לפי 35 מהשכר הנמוך בבנק, או 2 כ-3 מיליון שקלים בשנה.
בשנה שעברה מונו מנכ"לים חדשים לבנק דיסקונט, אבי לוי, ולבינלאומי, אלי כהן. ב-2020 מונה מנכ"ל חדש למזרחי טפחות – משה לארי. מנכ"ל לאומי, חנן פרידמן, מונה לתפקידו בסמוך למינויו של קוטלר כמנכ"ל הפועלים. קוטלר הוא המנכ"ל השני של הבנק אחרי החלת החוק להגבלת השכר, כשלפניו כיהן בתפקיד אריק פינטו במשך 3 שנים.
הפועלים ודיסקונט לא הצליחו להשיג תשואה מרשימה ב-5 השנים האחרונות: הפועלים השיג 26% ולאומי כ-20% ב-5 שנים. דיסקונט צמח ב-36% ב-5 השנים האחרונות ואילו מזרחי טפחות זינק ב-77% באותה התקופה.
דרוש מנכ"ל
דירקטוריון הבנק החליט למנות ועדת דירקטוריון לאיתור מנכ"ל בראשה יעמוד יו"ר הדירקטוריון ראובן קרופיק, וחבריה הנוספים יהיו רונית אברמזון רוקח, דוד אבנר ונעם הנגבי. המלצותיה של ועדת האיתור יובאו בפני הדירקטוריון, לצורך החלטתו על מינוי המנכ״ל.
במכתבו לעובדות ועובדי הבנק כתב קוטלר כי קיבל החלטה אישית לצאת לדרך חדשה, ואמר כי "נפלה בידי הזכות לנהל ציבור עובדים מחויב ומקצועי בתקופות רצופות אתגרים, ניהול משברים ומימוש הישגים. לשמחתי, הבנק מוכן היום לעליית המדרגה הבאה לאחר שבחמש השנים האחרונות ביצע צמיחה משמעותית בכל פרמטר ארגוני וכלכלי שהציב לעצמו.
יש בבנק יכולות מקצועיות וניהוליות גבוהות שיאפשרו את הצלחתו גם בשנים הבאות. הנחנו תשתית אסטרטגית רחבה הכוללת אסטרטגיה סדורה שתוביל את הבנק עד לשנת 2026 ולאחריו עם תכנית שינוי ברורה להמשך הצלחתו.
ההובלה בתוצאות העסקיות הושגה כתוצאה מהתרחבות עסקית משמעותית ואחראית, תוך שמירה על עלייה מתונה במבנה ההוצאות, שינוי בתרבות הארגונית, וכמובן המאמץ והמחויבות הרבה של העובדים. ב-7/10 התגליתם במלוא עוצמתכם.
התגייסתם כאיש אחד לתרום מזמנכם ומיכולתכם במגוון פעילויות להמשך תפקוד החיים במדינה תוך המשך פעילות מלאה של הבנק". עוד הוסיף קוטלר כי "ההחלטה על הקמת קרן 'פועלים לתקומה', שהיא יוזמה מבורכת של יו"ר הבנק ראובן קרופיק, התקבלה שבוע לאחר מכן ב-12/10. החלטה זו תשפיע גם בעתיד על שיקום ותקומה של אזרחים רבים במדינת ישראל".
חלוקת דבידנדים שוטפת
קוטלר ביקש להודות ליו"ר הבנק ראובן קרופיק על ההובלה המשותפת שחיזקה את הבנק, לחברי הדירקטוריון על ההתעמקות והגיבוי, לחברי הנהלת הבנק על שיתוף הפעולה, המחויבות הגבוהה בתקופות מאתגרות ועל רמה איכותית של ביצוע, ולעובדות ועובדי הבנק.
בתקופת כהונתנו כמנכ"ל בנק הפועלים הוביל קוטלר את הבנק להישגים רבים ובהם צמיחה משמעותית והשבחת תיק האשראי, עלייה בשווי השוק של הבנק וחזרה לחלוקת דיווידנד שוטפת, לצד ניהול ההמשכיות העסקית של הבנק בתקופת משבר מגפת הקורונה, מלחמת חרבות ברזל ועוד אתגרים רבים נוספים.
יו"ר בנק הפועלים, ראובן קרופיק הודה לקוטלר על פועלו ואמר כי: "תחת הנהגתו של דב, בנק הפועלים הפגין ביצועים יוצאי דופן, והווה עוגן כלכלי למשק הישראלי, כל זאת בקדנציה מרובת אתגרים. בצד הצמיחה העסקית דב השכיל לשמור על איזון נכון בין ההישג הנדרש העכשווי לבין תשומות המתחייבות מבניית יסודות של בנק עתידי, מתקדם ויציב. דירקטוריון הבנק, ואני באופן אישי, מודים לדב על שיח פתוח ובונה, על שמירת מסגרת של ממשל תאגידי מתחדש, ושיתוף פעולה פורה ומכיל בכל תחום. כולנו מאחלים לדב את מרב ההצלחה האפשרית בהמשך דרכו הניהולית".
עד כה, קוטלר מסכם למעלה מ-40 שנה בעולם הפיננסים והבנקאות, ומתוכם כ-20 שנים בתפקידי מנכ"ל: מנכ"ל חברת ויזה כאל בין השנים 2000-2003, מנכ"ל בנק אגוד בין השנים 2003-2005, מנכ"ל פריזמה בשנים 2006-2007, ומנכ"ל ישראכרט בין השנים 2009-2015.
קוטלר בעל תואר מוסמך במנהל עסקים בהתמחות במימון מאוניברסיטת ת"א, תואר ראשון בכלכלה מאוניברסיטת ת"א, והוא בוגר תוכנית המנהלים של אוניברסיטת הרווארד, ארה"ב.