עובדי התעשייה האווירית, המפעל הביטחוני הגדול במדינת ישראל, הכריזו היום (רביעי) על סכסוך עבודה על רקע החשש שלהם כי משרד האוצר יפגע בתנאי השכר של העובדים. מועצת העובדים בראשותו של יאיר כץ, מזכיר הארגון, החליטה על הכרזת סכסוך העבודה לאחר שמשרד האוצר הציג מתווה להסדרת חריגות השכר שהתגלו לפני מספר שנים בחברה.
"קיוויתי שדווקא בעת הזאת, כשלכולנו ברור עד כמה גדולים האיומים הביטחוניים ועד כמה חשובה תעשייה אווירית חזקה, היחס מהאוצר יהיה שונה אבל מתברר שזה לא כך. הצעת הממונה על השכר כוללת הפחתות שכר בגובה אלפי שקלים לעובדים רבים ואי מתן דרגות", כתב מזכיר הארגון הארצי, יאיר כץ, לכ-15 אלף עובדי התעשייה האווירית כרקע להכרזת הסכסוך. כץ הדגיש במכתב איך הרעת התנאים לעובדים עלולה לפגוע בתעשייה האווירית.
לצד ההכרזה על סכסוך העבודה מסר כץ לעובדים כי בכוונת מועצת העובדים "לנהוג באחריות ולדאוג ללוחמי צה"ל ולכל צורך ביטחוני ומקביל נעשה כל מה שאפשר כדי לוודא שעובדי החברה לא ייפגעו". עוד הוסיף כץ, "מי שמבקש לפגוע בעובדי התעשייה האווירית ימצא מולו מאבק נחוש למען העובדים ולמען הביטחון".
התעשייה האווירית היא חברה ממשלתית, בסיכום 2023 הציגה החברה רווחיות שיא של יותר ממיליארד שקל. החברה כפופה לנוהלי הממונה על השכר באוצר והמאבק כעת מתנהל מולו. הסיבה המרכזית למאבק כעת היא סביב עניין קידומי העובדים, לפני מספר שנים התגלו חריגות שכר ולכן הממונה על השכר מתנגד לקידומי עובדים בדרגות הגבוהות של אלה ששכרם חרג.
סכסוך העבודה שהוכרז היום הועבר לאישור ההסתדרות ומרגע אישורו הוא יאפשר לעובדי התעשייה האווירית להפעיל עיצומים שעלולים לשבש את פעילות הייצור של פרוקיטים חשובים.
בשיחה עימנו אומר יאיר כץ, מזכיר הארגון, כי "משרד האוצר אטום, לא מתייחס למתווה שהצגנו לו ומבקש להכניס את ידו הארוכה לכיס של העובדים. אם הממונה על השכר יממש את תוכניתו, אנשים פשוט יקומו וילכו, מהנדס ישי לו אלטרנטיבה בחוץ לא יסכים שיורידו לו פתאום בשכר, יש פה בעיה אמיתית". בהתייחס לרווחיות הגדולה של התעשייה האווירית שמתבטאת גם בבונוסים והטבות לעובדים, מציין כץ כי "משרד האוצר פשוט רוצה לעצור קידומי עובדים, תוספות שכר ובונוסים שהיו עד כה, זאת שיטה בזויה של משרד האוצר שתגרום לאנשים לעזוב את התעשייה האווירית החיונית לביטחון המדינה".