הבורסה בתל אביב מסכמת את חודש אוקטובר, החודש השביעי מפרוץ המלחמה, בו הורד דירוג האשראי של ישראל ל-+A עם תחזית שנותרה "שלילית". לדברי נורית דרור, מיחידת המחקר של הבורסה, מדדי המניות המובילים – ת"א-35 ות"א-90 ירדו בכ-4%-5%, בדומה למגמה בבורסות המובילות בעולם. דהיינו, לאו דווקא בצל המלחמה והמתיחות הביטחונית המתמשכת.
במועד העדכון החצי שנתי הקרוב של מדדי המניות, בתום יום המסחר ה-2 במאי, יתווספו למדד ת"א-35 מניות פתאל החזקות ושופרסל, ויגרעו מהמדד מניות קבוצת אשטרום ושיכון ובינוי. ירידות שערים אפיינו את כל המדדים הענפיים באפריל ובראשם מדד ת"א-ביומד שירד בכ-12%, בהובלת המניות הדואליות הכלולות בו.
המחזור היומי הממוצע בשוק המניות הסתכם בכ-2.1 מיליארד שקל, בדומה למחזור הממוצע ברבעון הראשון של השנה.
הציבור הישראלי ומשקיעי חוץ לא ביצעו החודש פעילות מהותית במניות בת"א, זאת לאחר שצמצמו את אחזקותיהם ברבעון הראשון של השנה, וכך גם המשקיעים המוסדיים לטווח הארוך שלא ביצעו החודש פעילות מהותית, לאחר שהגדילו את אחזקותיהם במניות בת"א ברבעון הראשון של השנה. הגיוסים בשוק המניות הסתכמו בכ-260 מיליון שקל.
חברת נדל"ן מניב אמריקנית הצטרפה החודש לבורסה – חברת סטרוברי אינק שמניותיה נסחרות בבורסת ניו-יורק (NYSE), רשמה את מניותיה למסחר מקביל בת"א ותיסחר כאן החל ב-21 בחודש. ירידות שערים אפיינו את מרבית מדדי איגרות החוב הממשלתיות והקונצרניות.
התשואה לפידיון של איגרות החוב השקליות ל-10 שנים זינקה בכ-0.5% והגיעה לכ-4.9% לקראת סוף החודש, זאת בדומה למגמה בארה"ב. עלייה זו משקפת את הציפיות לתקופה ממושכת עם שיעור אינפלציה גבוה. האוצר המשיך בגיוסים ערים של איגרות חוב שהסתכמו בכ-15 מיליארד שקל, בהמשך לגיוס בסכום דומה בחודש הקודם. זאת בהשפעת העלייה בצורכי הביטחון והמשך העלייה בגירעון הממשלתי.