הביטקוין: בין ירידה זמנית לזינוק אסטרונומי – מה צופן העתיד?

כפי שחזו רבים, אירוע החצייה הוביל לירידה קלה בשער הביטקוין, שעומד כעת על 63.7 אלף דולר למטבע • ירידה זו עשויה להיראות מפתיעה בהתחשב בהיסטוריה, שכן לאחר אירועי חצייה קודמים, מחיר הביטקוין זינק ושבר שיאים

אירוע החצייה של הביטקוין | צילום: שאטרסטוק

האירוע המיוחל הגיע: חציית הביטקוין הרביעית הושלמה לפנות בוקר, והשפעותיה כבר מורגשות בשוק. כפי שחזו רבים, אירוע החצייה הוביל לירידה קלה בשער הביטקוין, שעומד כעת על 63.7 אלף דולר למטבע. ירידה זו עשויה להיראות מפתיעה בהתחשב בהיסטוריה, שכן לאחר אירועי חצייה קודמים, מחיר הביטקוין זינק ושבר שיאים.

אך הפעם, אנליסטים רבים סבורים שהשוק כבר תמחר את החצייה מראש. משמעות הדבר היא שהמשקיעים ציפו לירידה במחיר כתוצאה מהאירוע, ולכן יא כבר באה לידי ביטוי בשער הנוכחי. עם זאת, חשוב לציין שהחצייה צפויה להשפיע משמעותית על כורי הביטקוין. כתוצאה מהאירוע, התגמול שמקבלים הכורים על כריית אסימוני ביטקוין חדשים יקוצץ בחצי. פגיעה זו צפויה למחוק מיליארדי דולרים מההכנסות שלהם, מה שעשוי להוביל לסגירת חברות כרייה רבות.

למרות הירידה הזמנית במחיר והפגיעה בכורי הביטקוין, רבים עדיין אופטימיים לגבי עתיד המטבע. החצייה תוביל להקטנת קצב הנפקת הביטקוין החדשים, מה שעשוי לתרום להפיכתו לנכס נדיר ומוערך יותר. בנוסף, טכנולוגיות חדשות כמו Lightning Network צפויות להקל על שימוש בביטקוין כתשלום, מה שעשוי להוביל לעלייה בביקוש ובהתאם גם במחיר.

מה ההיסטוריה מלמדת?

ההיסטוריה מלמדת אותנו שאירועי חצייה קודמים של הביטקוין הובילו לעליות מחירים משמעותיות. לאחר חציית הביטקוין הראשונה ב-2012, מחירו זינק ב-8,447% בשנה שלאחר מכן. לאחר חציית הביטקוין השנייה ב-2016, מחירו זינק ב-290% בשנה שלאחר מכן. לאחר חציית הביטקוין השלישית ב-2020, מחירו זינק ב-559% בשנה שלאחר מכן. חשוב לציין שמדובר בנתונים היסטוריים ואינם מהווים ערובה לתוצאות עתידיות.

עם זאת, נתונים אלו מצביעים על מגמה ברורה: אירועי חצייה קודמים הובילו לזינוק משמעותי בביקוש לביטקוין, מה שהשפיע לטובה על מחירו.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן