לפי הכלכלן הראשי באוצר, בחודש ינואר השנה חלה עלייה של 14% במכירת דירות (חדשות ויד שנייה) בהשוואה לינואר אשתקד. במערכת התוכנה "במבי דרימס" BMBY DREAMS האוספת מידע על מכירת דירות ומנתחת אותם, מפרסמים נתונים מהם עולה כי שיעור הצעירים, עד גיל 34, שרכשו דירה עלה ב-8% ב-2023, בהשוואה ל-2022. גם בהשוואה לשנת 2024, בחברה מוצאים איתותים לכך ששיעור הצעירים עד גיל 34 מקרב רוכשי הדירות החדשות ממשיך לעלות ועומד על כשליש מכלל רוכשי הדירות (30%).
בחברה המנתחת את הפניות למשרדי המכירות ברחבי הארץ, מסבירים את העלייה בשיעור רוכשי הדירות הצעירים, בכך שההורים מפעילים שיקולי מס ורוכשים על שם ילדיהם דירה ובכך חוסכים מס רכישה של 8% על רכישת דירה שניה. עוד גורם שעשוי להסביר את התופעה: מבצעי הפריסייל של יזמים שמאפשרים תשלום הון עצמי נמוך בעת העסקה מבלי לקחת משכנתה, כאשר את שאר הסכום יוכלו לשלם בעת אכלוס הדירה – בעוד 3-4 שנים לפחות. "כך מכניסים צעירים לשוק הדירות החדשות מבלי שייחשפו לריבית הגבוהה ומבלי שישלמו שכר דירה במקביל למשכנתה", מסבירים בחברה. מחירי השכירות העולים בערים מרכזיות בארץ מסבירים גם הם את ההעדפה של הצעירים להיכנס לשוק הדירות החדשות.
הערים המבוקשות ביותר בקרב הצעירים בגילאי 18 עד 34 הן באר-יעקב עם 38%, באר-שבע עם 36.7%, נתיבות ובית-שמש עם שיעור צעירים של 34% מכלל הרוכשים. עוד ערים פופולאריות בקרב הרוכשים הצעירים הן פתח-תקווה עם 30.4% מכלל הרוכשים ותל-אביב עם 31% צעירים מכלל הרוכשים. בין עשר הערים הבולטות בהעדפת הצעירים מככבות גם ירושלים, אשקלון, בת-ים וחיפה.
תופעת רכישות הדירות בקרב הצעירים בני 18-24 נפוצה בעיקר בערי המרכז. "כשההורים רוכשים בשם הילדים כהשקעה, יש העדפה לערי המרכז, כך החיסכון במס גבוה יותר", מסבירים בחברה. ביחס לערים חיפה ובאר-שבע, מסבירים בחברה כי ההורים רוכשים דירות לילדיהם הסטודנטים הלומדים בערים, או למטרות השקעה. בערים אשקלון, נתיבות, באר-יעקב, רוב הרכישות בקרב הצעירים מתמקדות בזוגות הצעירים המעוניינים לרכוש דירות בפריפריה, בשל מחירי הדירות הנמוכים.