בית הנבחרים של ארה"ב אמור להעלות להצבעה בשבוע הבא הצעת חוק להסרת ציוד של חברות טלקום סיניות, וביניהן Huawei ו-ZTE. הצעת החוק נועדה להקצות יותר מ-3 מיליארד דולר לחברות הטלקום האמריקאיות כדי להסיר את הציוד הלא מאובטח מרשתות אלחוטיות במדינה.
הצעת החוק כוללת הוראות נוספות הנוגעות לסין. הסרת הציוד הסיני הלא מאובטח מוערכת ב-4.98 מיליארד דולר, אך הקונגרס אישר בעבר רק 1.9 מיליארד דולר למטרה זו, דיווח רויטרס.
ה-FCC, ועדת התקשורת הפדרלית, יצאה כבר בעבר נגד הציוד הסיני והודיעה לפני שנתיים כי אימצה כללים לפיהם ממשלת ארה"ב לא תספק אישורי יבוא ומכירה עבור ציוד טלקום ווידיאו המיוצר על ידי ZTE, Huawei וחברות סיניות נוספות בשל שיקולים של ביטחון לאומי. הוועדה מנסה למנוע ממוצרים לא מאובטחים להגיע לארה"ב ולהיות חלק מרשתות מקומיות.
יו"ר ה-FCC ג'סיקה רוזנוורצל קראה לקונגרס בשבוע שעבר שוב לספק מימון נוסף דחוף, ואמרה כי התוכנית להחלפת ציוד ברשתות של 126 ספקים חסרה תקציבים בהיקף של 3.08 מיליארד דולר, "דבר שמעמיד בסיכון גם את הביטחון הלאומי שלנו וגם את הקישוריות של צרכנים כפריים התלויים ברשתות האלה", אמרה.
רוזנוורצל הזהירה שהמחסור במימון עלול לגרום להשבתת רשתות כפריות, דבר שעלול "לחסל את הספק היחיד באזורים מסוימים" ולאיים על שירות 911.
כבר בשנת 2019 קרא הקונגרס ל-FCC לדרוש מחברות טלקום בארה"ב שמקבלות סובסידיות פדרליות לטהר את הרשתות שלהן מציוד טלקום סיני. גם ב-2023 הבית הלבן ביקש תקציב של 3.1 מיליארד דולר עבור התוכנית. כעת, כאמור, הצעת החוק צפויה לצאת לדרך.