ירושלים שיאנית ההתחדשות העירונית: ״החרדים רוצים פינוי בינוי ולא חוששים ממגדלים״

ירושלים הפכה לעיר המובילה בארץ בהתחדשות עירונית בזכות הוודאות שהיא מעניקה ליזמים • עו״ד שרית אריאלי בן שמחון, יו״ר ועדת ערר מחוזית לתכנון ובנייה ירושלים: "האוכלוסייה החרדית בירושלים כבר לא רוצה תמ״א 38 - היא רוצה פינוי בינוי - זה שינוי מאוד גדול"

דירות יד שנייה, ירושלים | צילום: שאטרסטוק

שיאנית התחדשות עירונית: ירושלים היא העיר המובילה בישראל בקידום התחדשות עירונית, כאשר בשנת 2023 אושרו בעיר 37 תוכניות עם 6,657 דירות, בסך הכל ובאופן מצטבר עד סוף 2023 בירושלים 90 תוכניות של התחדשות עירונית עם יותר מ-22 אלף דירות.

ירושלים כשיאנית ההתחדשות העירונית בארץ נתקלה בעבר באתגרים מול פרויקטים של התחדשות עירונית המופנים לאוכלוסייה החרדית, עו״ד שרית אריאלי בן שמחון, יו״ר ועדת ערר מחוזית לתכנון ובנייה ירושלים, התייחסה לאתגרים אלה של קידום התחדשות עירונית בעיר בעיקר בקרב האוכלוסייה החרדית והערבית וציינה בכנס ״הבמה המרכזית המרכזית 2024״ של אתר מגדילים, כי האוכלוסייה החרדית מכוונת כעת לפרויקטים של פינוי בינוי.

"האוכלוסייה החרדית בירושלים כבר לא רוצה תמ״א 38 – היא רוצה פינוי בינוי, היא רוצה לשפר את איכות החיים והיא רוצה שזה יקרה בתוך השכונה שבה היא גרה. זה שינוי מאוד גדול״, אמרה. "הם כבר לא חוששים ממגדלים כמו שהם חוששים מה יהיה כשיפנו אותם, היכן יגורו. הם לא יכולים לגור בכל שכונה כמו חילונים״.

ירושלים בשנה האחרונה מצליחה להניע את היזמים ולהוציא לדרך פרויקטים של פינוי בינוי בעיקר בזכות הוודאות שהיא נותנת ליזמים.  אינג׳ יואל אבן, מהנדס העיר ירושלים, התייחס באותו כנס והסביר את הצלחתה של ירושלים בקידום פרויקטים של התחדשות עירונית, ״הבנו שצריך לפתח את העיר ולקדם את הצמיחה, לצד שמירה על זהות העיר ההיסטורית. היום יזמים גדולים מגיעים לכאן ורוצים להשקיע, זה נובע ממדיניות ברורה של האצת הליכים ורידוד הבירוקרטיה עד כמה שאפשר. זה לא קל עדיין להוציא היתר בנייה, אבל אנחנו דוחפים לכך ולפעמים אפילו דוחפים את היזמים יותר משהם דוחפים את עצמם, עד כדי כך שהם לא עומדים בלוחות הזמנים שהקצבנו להם. גם הבנקים יודעים שקידום פרויקטים כאן זאת הצלחה בטוחה״.

ראם רצון, בעלים חברת אב-גד, התייחס לסוגיית הוודאות: ״מחלקת ההנדסה והוועדה המחוזית יודעים לתת לנו ודאות וזה מה שאנחנו מחפשים כיזמים – לדעת שיש נכונות מצד הרשות המקומית לקדם פרויקטים. אני חושב שבערים אחרות שומעים לא מעט פעמים שמגורים זו מילה גסה ויש העדפה לקדם משרדים, אבל בסוף בשביל לאכלס את המשרדים צריך תושבים שזקוקים למקום לגור בו. אם לא יהיו דירות, לא נוכל לקיים עיר ברת קיימא, וירושלים השכילה להבין את הצורך בבנייה משמעותי למגורים״.

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן