מדד נובמבר צפוי לרדת ב-0.3%: האם הריבית בדרך למטה?

ביום ראשון יתפרסם מדד המחירים לצרכן והכלכלנים צופים ירידה מתונה שתשאיר את קצב האינפלציה השנתי על 3.5% • יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון: "המשך התחזקות השקל תומך באינפלציה נמוכה יותר. בנק ישראל עשוי להוריד את הריבית בסוף הרבעון הראשון או בתחילת הרבעון השני"

קניות בסופר, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

ביום ראשון הקרוב בשעה 18:30 תפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה את מדד המחירים לצרכן לחודש נובמבר, שלפי הערכות כלכלנים יירד בכ-0.3%. אם התחזיות יתאמתו, קצב האינפלציה השנתי ב-12 החודשים האחרונים ייוותר ברמה של 3.5% – ללא שינוי בהשוואה לנתוני סוף אוקטובר.
לנתוני האינפלציה בחודשים הקרובים תהיה השפעה מכרעת על החלטות הריבית של בנק ישראל. קצב אינפלציה שנתי של 3.5% עדיין גבוה מטווח היעד של בנק ישראל העומד על 1%-3%. עם זאת, בעקבות ההתחזקות החדה של השקל כלכלנים רבים במשק הורידו את תחזיות האינפלציה לשנה הקרובה וצופים כי היא תחזור לטווח היעד של בנק ישראל כבר בחודשים הקרובים – דבר שיאפשר להתחיל להוריד את הריבית במשק.

יונתן כץ, הכלכלן הראשי של לידר שוקי הון, צופה אינפלציה של 2.3% שנה קדימה. לדבריו, "המשך התחזקות השקל תומך באינפלציה נמוכה יותר, זאת למרות הודעות של התייקרויות ממספר חברות מזון. בטווח הקצר, מסתמנת ירידה חדה במחירי הירקות וצפויים מדדים שליליים בחודשיים הקרובים. בנק ישראל עשוי להוריד את הריבית בסוף רבעון ראשון או תחילת רבעון שני. לאחר פרסום מדד ינואר הגבוה, צפויה ירידה חדה בציפיות האינפלציה".
תחזית האינפלציה של מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, עומדת על ירידה של 0.3% בחודש נובמבר. זאת, על רקע ירידה חדה הצפויה במחירי הטיסות, ובמחירי הפירות והירקות. מנגד בבנק צופים עלייה חדה יחסית כ-0.7% במחירי המזון ללא פירות וירקות.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן