בעולם הדיגיטלי שלנו שבו הטכנולוגיה היא הכרחית, הרעיון של חיים בלי הגאדג'טים שלנו נראה כמעט בלתי נתפס. עם זאת, מחקר שנערך לאחרונה בשיתוף של המכון לעבודה ובית הספר לעסקים "וורוויק ואימפריאל" בבריטניה חשף כי אימוץ טכנולוגיות מודרניות במקום העבודה, כגון תוכנות בינה מלאכותית, עוקבים לבישים ורובוטים, עלול להשפיע לרעה על איכות החיים של אנשים. מחקר זה, שכלל למעלה מ-6,000 משתתפים, בדק כיצד טכנולוגיה שונה משפיעה על רווחתם של אנשים.
הממצאים מצביעים על כך שבעוד שכלים דיגיטליים מסורתיים כמו מחשבים ניידים וטאבלטים משפיעים בצורה חיובית על רווחה, הכנסת בינה מלאכותית, עוקבים ורובוטיקה למקום העבודה קשורה לירידה בבריאות וברווחה בקרב העובדים.
ד"ר מגדלנה סופיה, החוקרת הראשית של המחקר, הדגישה בפני העיתון הבריטי ה"גרדיאן" שהנושא אינו טמון בטכנולוגיות עצמן אלא באופן הטמעתן. היא טענה שהשפעת הטכנולוגיה על הרווחה מותנית במגוון גורמים, כולל תנאים מבניים וסביבתיים, עיצוב ופריסה, מה שמדגיש את תפקידן של החלטות אנושיות בתהליך.
כלכלני גולדמן זאקס חזו שעד 2030 כתוצאה מהתקדמות בתחום הבינה המלאכותית, עד 300 מיליון משרות ברחבי העולם עשויות להיות כפופות לאוטומציה. המחקר הדהד את החששות שהעלו איגודים מקצועיים ופעילים לגבי ההשפעות המזיקות של בריאות ורווחת העובד.