מייקל בלומברג, היהודי העשיר בעולם, תורם 100 מיליון שקל לשיקום הצפון

בכיר בקרן הפילנתרופיה של בלומברג: "אנו עומדים לצד ראשי הרשויות ונעזור בהתמודדות עם אתגרי השיקום והצמיחה" • ראש מועצת מטה אשר: "בזכות מייקל בלומברג וציונים מדהימים נוספים אני בטוח שנשקם את הצפון ונוביל אותו לשגשוג"

מייקל בלומברג | צילום: מרים אלסטר, פלאש 90

המיליארדר והיהודי העשיר בעולם, מייקל בלומברג, שהונו מוערך ב-102 מיליארד דולר לפי "פורבס", יתרום 100 מיליון שקל לשיקום המרחבים בצפון הארץ שנפגעו במהלך המלחמה.

ראשי הרשויות בגליל ובגולן קיבלו מכתב מג'יימס אנדרסון, בכיר בקרן הפילנתרופיה של בלומברג, בו ציין: "אנו עומדים לצדכם, ראשי הרשויות בצפון ובדרום, ונעזור בהתמודדות עם אתגרי השיקום והצמיחה. על מנת להגשים את המטרה, דרושה שותפות גורל – לא רק בזמן האסון, אלא גם בתקופת הצמיחה והפיתוח מחדש".

ראש מועצת מטה אשר ויו"ר יישובי קו העימות בצפון, משה דוידוביץ': "המלחמה האמיתית של תושבי הצפון היא המלחמה על תקומתם. המלחמה הזו הוכיחה את עוצמתם של האזרחים ושל יהדות התפוצות, במקומות בהם מוסדות המדינה נכשלו. בזכות מייקל בלומברג וציונים מדהימים נוספים אני בטוח שנשקם את הצפון ונוביל אותו לשגשוג".

במרכז בלומברג-סגול גויסו מעל 60 אנשי מקצוע מיומנים בניהול פרויקטים, שיפעלו בין 40 הרשויות המשתתפות בתוכנית, ילוו ויכשירו את גורמי המקצוע.

בנוסף, המרכז מספק את הידע הבינלאומי שצבר ואת הניסיון בתוכנית המנהיגות שהוא מוביל בארה"ב, אשר נפתח לראשונה מחוץ למדינה בשיתוף פעולה עם אוניברסיטאות תל-אביב והרווארד.

בלומברג, לשעבר ראש עיריית ניו-יורק, קיים לא מכבר דיון עם ראשי ערים בישראל, במטרה להשיק יוזמת חדשנות לשיקום הערים שנפגעו קשות במלחמה.

היוזמה, המופעלת במסגרת ארגון "בלומברג פילנתרופיות", נועדה לספק תמיכה ומומחיות המבוססות על ניסיון רב באזורים מוכי סכסוך, עבור הקהילות שנפגעו בעקבות הטבח ב-7 באוקטובר והמלחמה שפרצה לאחר מכן.

הארגון מתמקד במשאבים במדעי הנתונים, דיגיטציה של שירותים ציבוריים וניהול שיתופי פעולה, כדי לקדם פרויקטים המדגישים התאוששות, חוסן וחיבור אזורי.

בלומברג ציין כי "מחוץ לארצות הברית, אנחנו עובדים יותר עם ראשי ערים בישראל מאשר בכל מדינה אחרת בעולם". הוא הדגיש את החשיבות של ראשי הערים בתקופות משבר, ושיתף מניסיונו כראש עיריית ניו יורק בזמן פיגועי ה-11 בספטמבר: "ראשי ערים הם לפידים של תקווה, והם יכולים לאחד אנשים מאחורי חזון משותף, גם בזמן משבר".

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן