כך סעודיה יכולה להקריס את הכלכלה הרוסית: על רקע המלחמה באוקראינה כשרוסיה נתונה למכבש לחצים אדיר של הסנקציות ממדינות המערב, מקור ההכנסות העיקרי שנותר לרוסיה הוא הנפט. רוסיה ממשיכה לייצא נפט ולבסס את כלכלתה על משאבי האנרגיה שלה אך כעת, נראה כי המדינה עלולה להיקלע לקשיים בהבטחת ההכנסות הגדולות שלה מנפט כאשר ברקע האיום של סעודיה להוריד את מחיר הנפט ל-50 דולר לחבית, מה שיוביל לצניחה דרמטית בהכנסות של רוסיה וביכולת שלה להתמודד עם הוצאות המלחמה.
רוסיה מובילה את ארגון אופ"ק המורחב, אופ"ק פלוס, יחד עם ערב הסעודית. כעת, סעודיה דורשת את הורדת התפוקה ואם הארגון לא יתחייב להוריד את התפוקה, ריאד למעשה רומזת כי היא עלולה להציף את השוק בנפט, כך על פי אנליסטים שהתראיינו ב"ביזנס אינסיידר". הצפת השוק בנפט הסעודי היא למעשה הורדה משמעותית במחיר הנפט, זהו כלי בידי סעודיה להעניש את חברות הארגון שלא שיתפו פעולה עם ההוראה להוריד את התפוקה.
"כשרוסיה כבר מוכרת את הנפט שלה בתעריפים מוזלים עם עלויות ייצור גבוהות יותר, סביבת המחירים הנמוכה בשווקי הנפט עלולה להשפיע על יכולתה לממן את התוקפנות שלה באוקראינה", כתב לוק קופר, עמית מחקר בבית הספר לכלכלה של לונדון. עבור כתב העת IPS.
מבחינת סעודיה היא מעוניינת לשמור את מחירי הנפט גבוהים ולכן היא דוחפת את המדינות החברות באופ"ק להפחית את הייצור, כרגע האסטרטגיה שלה לא עבדה והנפט הבינלאומי נסחר מתחת לרמה של 80 דולר לחבית ולכן על פי הערכות ריאד מתכננת לפתוח את הברזים ולהגדיל תפוקה עד חודש דצמבר.
רוסיה נתפסת כיצרנית יתר של נפט בתוך ארגון אופ"ק פלוס, על פי הנתונים האחרונים, מוסקבה ייצרה 122 אלף חביות מעל המכסה היומית שלה בחודש יולי. גם איראן וקזחסטן הפרו את רף הייצור המוסכם. על רקע המלחמה באוקראינה, מוסקבה נמצאת בלחץ לייצר כמה שיותר נפט כדי לגרוף כמה שיותר רווחים שכן המלחמה באוקראינה הקפיצה את ההוצאות הביטחוניות זה כבר שלוש שנים. היכולת של רוסיה להחזיק מעמד במלחמה תלויה בהכנסות שלה מנפט. הפקת הנפט והגז של רוסיה היוותה בשנים האחרונות 35%-40% מההכנסות התקציביות שלה. הניסיונות של המערב במסגרת הסנקציות על רוסיה להתמקד בבלימת הרווח מהנפט הרוסי, לא צלחו במיוחד. רוסיה הצליחה לעקוף את המגבלות והיוזמות לא יצאו לפועל בהתאם לציפיות המערב.
אולם, כעת האיום של סעודיה להוביל את מחיר הנפט ל-50 דולר לחבית הרבה יותר ממשי לרוסיה ויהיה לה קשה להתגבר על האיום. הדבר עלול להוביל למלחמת מחירי נפט בין רוסיה לסעודיה כאשר שתי המדינות משחררות כמה שיותר נפט לשוק, בסביבת מחירים נמוכה כזו, המדינות יאלצו להיעזר ביתרת המט"ח שתהפוך להיות חיונית עבורן, דבר שיקשה מאוד על רוסיה. נכון להיום, על רקע המלחמה באוקראינה, לרוסיה יש פחות יכולת לבטח את עצמה ממחירי נפט נמוכים, קרן העושר הלאומית של רוסיה הצטמצמה כמעט במחצית בתחילת השנה הנוכחית, והיא אינה מסוגלת עוד למצוא מטבעות מערביים לגיוון יתרות המט"ח שלה.
במלחמת מחירים, מי שעשויה להפסיד זאת רוסיה, "בניגוד לסעודיה, הנפט של רוסיה אינו זול להפקה, מה שהופך אותו לא מותאם להתמודדות במחירים נמוכים. ייתכן כי נראה הסלמה במלחמה של רוסיה באוקראינה שתרצה הצלחות מהירות בשדה הקרב לפני שמחירי הנפט יגיעו לסביבה נמוכה", כך ציין אנליסט אנרגיה.