האתר Insider Monkey, סקר חלק ממקומות התיירות היפים בעולם שנהרסו עקב תיירות יתר. שנת 2023 הייתה השנה בה ענף התיירות התאושש סופית ממשבר הקורונה העולמי. השמיים נפתחו, קווים חדשים הושקו והביקוש לטיסות הגיע לשיא. אולם, ערים רבות בעולם סובלות כיום מתיירות יתר וחלק אף מגבילות תיירים בשל הפגיעה במקומיים.
העיר הצפה ונציה היא אחד מאתרי התיירות הפופולריים ביותר באירופה שלפי הערכות מבקרים בה בכל שנה כ-20 מיליון תיירים. הסיורים התיירותיים בעיר הקפיצו את עלויות הדיור והמחייה, ואילצו תושבים מקומיים רבים להתרחק מהעיר. באפריל 2024, העירייה הציגה דמי תיירות זמניים של 5 אירו למבקרים יומיים, אולם הדבר נתקל בהתנגדות עזה מצד המקומיים והמבקרים.
האי היווני סנטוריני הוא נקודה אחת הנקודות הפופולריות עבור נופשי הקיץ בשל נופיו היפים והמבנים מהאבנים הלבנות. האי אירח כ-2 מיליון תיירים ב-2019, למרות שיש לו אוכלוסייה מקומית של כ-15,000. למרות שהרשויות העירוניות של סנטוריני מסדירות את מספר הנוסעים היומי של ספינות הקרוזים באי, סנטוריני ממשיכה לסבול מידי הצפיפות.
איי גלפגוס באקוודור הידועים בזכות המגוון הביולוגי המדהים שלהם ורמות הלבה עוצרות הנשימה שלו. עם זאת, תיירות יתר הפכה לדאגה שבשנת 2007 נוספו איי גלפגוס לרשימת אתרי מורשת עולמית של האו"ם הנחשבים בסכנה. החל משנת 2010, הארכיפלג הוסר מהרשימה, אולם תיירות חסרת רסן ממשיכה להוות איום על קיימות האזור. בשנת 2024 הוכפלו מספר התיירים עבור הכניסה לאיים עבור מבקרי חוץ.
שמורת מאיה ביי בתאילנד הוא אחד החופים המפורסמים בעולם, שזכה לתהילת עולם בסרט ההוליוודי בשל מיקום הצילומים של הסרט "החוף" של דני בויל משנת 2000, שבו כיכב ליאונרדו דיקפריו. בשנת 2018, החוף נסגר בפני תיירים לאחר שההערכה הייתה שכמעט 50% מהאלמוגים נהרסו על ידי עוגני סירות ואוכלוסיית הכרישים ירדה במידה ניכרת. ב-2022, החוף נפתח מחדש עם הכנסת פרוטוקולים ברי קיימא.
המאצ'ו פיצ'ו בפרו, העיר שננטשה לחלוטין עד לפני קצת יותר ממאה שנה היא כיום אחד המקומות היפים בעולם. בשל האיום של תיירים שיפגעו במבנה העיר, אונסק"ו פרסמה כמה אזהרות לממשלת פרו, ואף הביעה כי היא עשויה להוסיף את העיר לרשימת אתרי המורשת העולמית בסכנה בשנת 2016. נכון לעכשיו, ממשלת פרו הציבה מכסה עם זאת, מתוך 4,500 מבקרים יומיים בעיר, הצפיפות ממשיכה להוות דאגה לקיימות של התיירות במאצ'ו פיצ'ו.
בשנים האחרונות אף התפתח מושג חדש בשם: "Tourismphobia" (פחד מתיירות), באתר IGI Global מסבירים כי מדובר בתופעה של תיירות המונית שאינה ברת קיימא שיצרה תחושות הפחד ודחייה החברתית בקרב האזרחים המקומיים כלפי התיירים שניצולם על פי האמונה גורם לירידה באיכות החיים.
מדינות רבות בעולם מנסות למצוא פתרונות לבעיית תיירות היתר אך לא נמצא עדיין הפתרון האידיאלי. הפגיעה לרוב מתייחסת להשחתת אתרים היסטוריים, זוהמה ברחובות וגם זיהום אוויר, כתוצאה משימוש יתר ברכבים שכורים והגעה מוגברת של ספינות נופש אדירות-ממדים.
אחת השיטות שנוסו וגם זכו לביקורת רבה היא מס התיירים שנהוג כיום כבר בערים רבות באירופה. מדובר בדולרים או אירו בודדים המתווספים דרך מקום ההארחה (מלונות וכיום גם כבר דרך AIRBNB) אותם גובות הרשויות. אולם, זה לא מקל על הבעיה של ריבוי התיירים בערים הגדולות והמרכזיות בעיקר באירופה שם הצפיפות הופכת את המקומיים לכועסים במיוחד ואף התרחשו מספר מקרי אלימות שהופנו כלפי תיירים.