הממשלה אישרה את הרחבת "תוכנית המילואימניקים" הקודמת שהובאה ע״י שר האוצר ושר הביטחון, בכ-6 מיליארד שקל. בישיבת הממשלה שר האוצר עידכן על תוכנית נוספת שתובא בקרוב ותיתן דגש נוסף להוקרת לוחמי המילואים המשרתים שירות מתמשך במלחמה.
לפי ההודעה המשותפת של ראש הממשלה, שר הביטחון ושר האוצר, יוקצה תקציב נוסף של 200 מיליון שקל לטובת הגברת המענים ללוחמי מילואים ששירתו מעל 120 יום. ביניהם: הגדלת המענה הנפשי ללוחמי מילואים, כאשר לוחם מילואים יהיה זכאי ל-15 מפגשים ולוחם מילואים עם ילד ל-22 מפגשים, בשיעור סבסוד של 80% ועד תקרה של 240 שקל. אשת משרת תזכה למענק חלף אבטלה נוסף בגובה 4,500 שקל, מענק חד פעמי לגרושות בגובה של 3,000 שקל, השתתפות בעלות קייטנות, הרחבת האוכלוסייה הזכאית למענק חינוך מיוחד, ומענק חד-פעמי להוצאות מעבר דירה בזמן שירות בגובה של 2,500 שקל.
ההחלטה מאריכה את תוכנית המילואים שגובשה בתחילת המלחמה לשנת 2025, עם העמקת הדיפרנציאליות בין משרתים קדמיים למשרתים עורפיים. במסגרת ההרחבה, יוארכו המענקים החודשיים והתגמול המיוחד שמעניקים ללוחמי מילואים כ-8,000 שקל בחודש ,יוארך התגמול המזערי המוגדל (310 שקל ליום), יוארך סבסוד שכר הלימוד, יינתן שובר חופשה נוסף ושובר נוסף לטיפול זוגי. כמו כן, הזכאות למענקי הארכת חופשת לידה וחלף אבטלה תהיה קיימת גם בגין שירות מילואים בשנת 2025.
התקבלה גם החלטה על כוונת הממשלה להאריך את שיפוי המעסיקים מביטוח לאומי בגובה של 20%, בכפוף להסכמות עם ארגוני המעסיקים על הארכת צו ההרחבה המעניק ימי היעדרות בשכר לנשות המילואים.
ההחלטה מוסיפה לקרן הסיוע לעצמאים תקציב בגובה 1.3 מיליארד שקל במתווים אשר יאפשרו יכולת התאוששות לאחר תום תקופת השירות. משרת מילואים יקבל פיצוי של יום וחצי נוסף על כל יום מילואים בפועל, ואשת משרת עצמאית של לוחם אשר שירת מעל 120 תהיה זכאית לפיצוי נוסף של חודשיים נוספים לאחר תקופת השירות של בן זוגה. הפיצויים יינתנו גם רטרואקטיבית בגין שירות בשנת 2024.
בנוסף, הוחלט על הקמת צוות בינמשרדי, בהשתתפות משרד הכלכלה, משרד הביטחון, צה״ל ומשרד האוצר שיגבש תו תקן רשמי לעסקים המעסיקים מילואימניקים או בבעלות מילואימניקים – צעד חשוב שיסייע במתן הכרה ותמיכה בעסקים אלו. עוד הוחלט על הקמת צוות שיבחן את מכלול המענים הניתנים לפצועים שנפצעו במלחמת חרבות ברזל.
במקביל להטבות, נרשמה הודעת הרמטכ״ל על התייעלות להקצאת ימי המילואים. כמו כן, הממשלה הנחתה את נציב שירות המדינה לקבוע נוהל המגביל את תופעת ״מקבול ימי המילואים״, בכדי לוודא שלא ייווצר שימוש לרעה בהקצאת ימי המילואים.
ראש הממשלה בנימין נתניהו: "ההחלטה תסייע בהקלה על הנטל הכביר של המשרתים בחזית ובעורף: היא תסייע רבות לבעלי העסקים, לנשים, לסטודנטים, וגם תעניק מגוון הטבות שמוקירות את המאמץ העילאי של המשרתים".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ: ״מדובר בהחלטה מקיפה שמטרתה להקל על משרתי המילואים ובני משפחותיהם ולתת מענה אמיתי לאתגרים עמם הם מתמודדים".
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "נמשיך לפעול למען כל מי שעמדו בחזית – זאת חובתנו להבטיח שהם יזכו להערכה הראויה".