בננת הזהב: תמונה של בננה המודבקת לקיר נמכרה כיצירת אמנות במחיר אסטרונומי של 6.2 מיליון דולר בבית המכירות סותבי'ס בניו יורק. הרוכש של יצירת האומנות המשונה הוא משקיע הקריפטו ג'סטין סאן, שהוכרז כזוכה לאחר מכירה פומבית סוערת שבה התחרו על היצירה כ-60 רוכשים פוטנציאליים. סאן שניצח בקרב על הבננה הגיש הצעת מחיר מקוונת ושילם במטבעות קריפטו.
מכיוון שערכה של הבננה המופיעה ביצירה לא נגזר מהבננה עצמה אלא בעיקר מהתעודה המבטיחה כי מדובר ביצירה מקורית של האמן האיטלקי הידוע, רבים בקהילת הקריפטו השוו את הבננה למטבע הקריפטוגרפי NFT, מטבע שלא ניתן להחלפה במטבע אחר הדומה לו.
ההצלחה של הבננה, יצירת האמנות של האמן החזותי האיטלקי מאוריציו קטלאן, באה לידי ביטוי בראש ובראשונה בוויראליות של היצירה ברשתות החברתיות. הבננה משכה קהל גדול מאוד עם הופעתה בתצוגה המקדימה בסותבי'ס באוקטובר האחרון. רוכש יצירת הבננה הדגיש את כוחו העולה של הקריפטו ואת ערכה של האומנות הוויראלית.
אז מה בעצם מקבל הרוכש תמורת כ-6 מיליון דולר? ג'סטין סאן יקבל גליל של סרט דביק, הנחיות כיצד "להתקין" את הבננה והכי חשוב – תעודת מקוריות המבטיחה לסאן כי רכש יצירה מקורית של האמן האיטלקי מאטריציו קטלאן, שכן כפי שמוכיחה הבננה ערכה של יצירה נקבעת על פי שם האמן. הבננה עצמה אינה כלולה בחבילה בשל האפשרות שהיא תירקב במהירות ויש לחדשה.
"זו לא רק יצירת אמנות", אמר סאן בהצהרה. "זה מייצג תופעה תרבותית המגשרת בין עולמות האמנות וקהילת המטבעות הקריפטוגרפיים. אני מאמין שהיצירה הזו תעורר עוד מחשבה ודיון בעתיד ותהפוך לחלק מההיסטוריה. אני גאה להיות הבעלים של היצירה האייקונית הזו ומצפה שהיא תעורר השראה והשפעה רבה על חובבי אמנות ברחבי העולם", אמר המשקיע ביצירת הבננה כפי שצוטט ב-CNBC. עוד אמר סאן בהצהרתו כי הוא מתכנן לאכול את הבננה "כחלק מהחוויה האמנותית".