המיליארדר רופרט מרדוק, שבבעלותו אימפריית המדיה הכוללת את פוקס וניוז קורפ, נכשל בניסיונו המשפטי להעביר לבנו הבכור את השליטה בקרן הנאמנות של משפחת מרדוק, המחזיקה במניות הצבעה הן ב-Fox Corp והן ב-News Corp. בכך מנע בית המשפט את נישול ילדיו האחרים של מרדוק מהשליטה בקרן המשפחתית, כך לפי דיווחים בארה"ב.
לפי הכרעת בית המשפט האמריקאי, מרדוק ובנו הבכור לאכלן, המנהל את פוקס ניוז וניוז קורפ, פעלו ב"חוסר תום לב". לפי פסיקת ביהמ"ש מאמציהם הם בבחינת "עמדה מתוזמרת היטב" שנועדה "להעביר לצמיתות" את השליטה בקרן לבן הבכור, כך לפי "ניו יורק טיימס".
איל התקשורת בן ה-93 נחסם בהצעה שלו לשנות את תנאי הקרן המשפחתית, וכעת ארבעת ילדיו הגדולים יקבלו כוח הצבעה שווה לאחר מותו. המהלך שביקש רופרט מרדוק ליישם הוא שינוי של כוח ההצבעה של ילדיו ולהפחית את כוחם של ילדיו הפחות שמרנים תוך כדי ביסוס אג'נדה ימנית באימפריית המדיה שבבעלותו.
פרקרליטו של מרדוק, אדם סטרייסנד, ציין לאחר הפסיקה כי הם מתכננים לערער על ההחלטה של בית המשפט. הסכסוך המשפטי אינו מתייחס לנישול ילדים מירושה ואינו סובב סביב כסף אלא מתייחס לכוח ההשפעה והשליטה על הקרן.
ילדיו של מרדוק, פרודנס, אליזבת וג'יימס, אמרו: "אנו מברכים על החלטתו של השופט ומקווים שנוכל לצאת כעת מהתדיינות זו כדי להתמקד בחיזוק ובנייה מחדש של היחסים בין כל בני המשפחה".
על פי הדיווחים, הקונפליקט המשפטי החל כאשר ילדיו של מרדוק צפו בפרק הדרמה Succession של HBO, ובו אב המשפחה, בגילומו של השחקן הסקוטי בריאן קוקס, עוזב את המשפחה והעסק בכאוס לאחר מותו. הפרק הוביל את נציגתה של אליזבת לכתוב "תזכיר ירושה" כדי למנוע התממשות הדבר בחיים האמיתיים, לפי הטיימס.
מרדוק הקים את קרן הנאמנות המשפחתית בשנת 2006. ארבעת ילדיו היו אמורים על פי תנאי הקרן לחלוק באופן שווה ארבעה קולות בקרן הנאמנות. אך בסוף השנה שעברה, כאמור, הגיש רופרט מרדוק בקשה לתקן את קרן הנאמנות של המשפחה ולהעניק שליטה לבנו הבכור ויורשו לאכלן, המזוהה עם אביו.