עליות מחירים משמעותיות נרשמות בימים אלה במגוון מוצרים ושירותים, לקראת חג הפסח. אז על מה תשלמו יותר השנה?
סל הקניות התייקר בכ-4% לעומת השנה שעברה, כאשר מוצרים רבים חווים התייקרות ניכרת. דג סלמון, למשל, התייקר בלא פחות מ-20%, עופות ב-16% ובשר כתף טרי ב-20%. גם מוצרי טואלטיקה ומוצרי מזון אחרים לא נותרו מאחור, עם עליות מחירים של 3.5% ו-4% בהתאמה.
ההתייקרויות אינן מסתכמות רק במזון. בתחום הבילויים והאטרקציות צפויות עליות מחירים ניכרות, וכן בשירותי ניקיון הבית, בייביסיטר ודוגווקינג. עוזרי בית התייקרו בכ-10%, מטפלות ילדים ובייביסיטר ב-4%-6%, טיול דוגווקינג במרכז הארץ ב-20% ואף אירוח ביתי לחיות מחמד במרכז הארץ ראה עלייה חדה של 43%.
הנתונים מצביעים על עלייה משמעותית ביוקר המחיה: מסקר שערך משרד הכלכלה והתעשייה בשיתוף המועצה הישראלית לצרכנות, נמצא כי סל מוצרי יסוד התייקר ב-4% לעומת השנה שעברה. סל זה, המכיל 44 מוצרים, התייקר מ-3,126 שקלים בשנה שעברה ל-3,250 שקלים השנה – פער של 123 שקלים.
פסח יקר: דילמה כלכלית וחגיגות מעורבות
עליות המחירים המשמעותיות הפוגעות בכל תחום בחיינו, גורמות לדילמה קשה לקראת חג הפסח. מחד, אנו רוצים לשמור על המסורת ולחגוג כראוי, ומאידך, אנו מודעים לצורך לצמצם בהוצאות. הדיסוננס בין הצורך הרגשי לבזבז יותר כסף במצב חירום כמו במלחמה שאנו נמצאים בה לבין הצורך לשמור על איפוק ולקנות רק מה שבאמת צריך הוא ללא ספק מאתגר.