קרב הקמעונאיות הסיניות: Shein תובעת את Temu על הפרת זכויות יוצרים

ענקית האופנה Shein הגישה תביעה נגד המתחרה Temu לבית המשפט הפדרלי בוושינגטון, והאשימה את פלטפורמת הקניות המקוונת בהפרת זכויות יוצרים, זיופים וגניבת עיצובים • "Temu מתחזה ל'שוק' לגיטימי - אבל העובדות מוכיחות אחרת", נכתב

קמעונאיות האופנה הסיניות | צילום: שאטרסטוק

ענקית האופנה המהירה Shein הגישה תביעה נגד המתחרה Temu, והאשימה את פלטפורמת הקניות הסינית בגניבת עיצוביה, העתקת תמונות המוצרים שלה והונאת משתמשים.

התלונה שהוגשה השבוע לבית משפט פדרלי בוושינגטון טוענת כי Temu, שגדלה בפופולריות בארה"ב, סיבסדה את המחירים הנמוכים שלה על ידי עידוד המוכרים להציע פריטים מזויפים ועיצובים גנובים.

ההאשמות מגיעות כשברקע Shein עצמה היא יעד לתביעות של מותגים ומעצבי על שהאשימו את החברה בגניבת העיצובים שלהם ובמכירת פריטי העתקה באתר המקוון שלה.

"Temu מתחזה ל'שוק' לגיטימי של מסחר מקוון שבו מוכרים עצמאיים יכולים להציע את המוצרים שלהם למכירה", כתבו עורכי הדין של החברה. "אבל העובדות שנחשפו עד היום – ואלו שצפויות להיחשף בגילוי – מוכיחות אחרת", נכתב בתביעה שהוגשה. 

דובר Temu אמר בהצהרה על הגשת התביעה כי "החוצפה של שיין היא לא ייאמן". עוד הוא הוסיף "ל-Shein, שנקברה תחת הר תביעות הקניין הרוחני שלה, יש את החוצפה להמציא האשמות נגד אחרים על עצם ההתנהגות הבלתי הולמת שבגינה הם נתבעים שוב ושוב", אמר דובר הקמעונאית.

אתר הקניות הסיני, TEMU | צילום: שאטרסטוק

לא הפעם הראשונה: התביעה החדשה נגד Temu מייצגת הסלמה של הריב המתמשך בין שתי החברות, שתבעו זו את זו בבתי משפט בארה"ב בעבר. Temu, פלטפורמה בבעלות חברת המסחר המקוון הסינית PDD Holdings, טענה בתביעה קודמת כי Shein אילצה את יצרני הבגדים להיכנע להסדרי שרשרת אספקה ​​לא הוגנים על מנת למנוע מהם לעבוד עם Temu.

שיין, האשימה את טמו בבית המשפט בעיסוק בשיטות עסקיות מטעות ובהטעיית צרכנים על ידי יצירת חשבונות מתחזים ברשתות חברתיות שהשתמשו בשמה של החברה אך הפנו אנשים לפלטפורמה של טמו – החברות ביטלו את התביעות הללו באוקטובר. 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן