אם יוצע למכירה: שווי דפדפן כרום של גוגל עשוי להגיע לכ-20 מיליארד דולר

במסגרת ניסיונות לפרק את המונופול של גוגל, משרד המשפטים האמריקאי דרש מגוגל למכור את דפדפן כרום ומערכת אנדרואיד. אם ההצעה תאושר, גוגל לא תהיה רשאית להיכנס לשוק החיפוש במשך חמש שנים

גוגל | צילום: שאטרסטוק

משרד המשפטים של ארצות הברית דרש אתמול מגוגל למכור את דפדפן כרום שלה במסגרת המאמצים לפרק את מונופול החברה בשוק החיפוש המקוון. כך עולה ממסמכים שהוגשו לבית המשפט המחוזי בארה"ב של קולומביה ופורסמו באתר בלומברג. אם ההצעה של משרד המשפטים תאושר, גוגל לא תהיה רשאית להיכנס לשוק החיפוש במשך חמש שנים.

שופט בית המשפט המחוזי, עמית מהטה, יצטרך להחליט מה יהיה עונשה של גוגל, כאשר מדובר בהחלטה שעלולה להשפיע על אחד העסקים הגדולים בעולם ולהשפיע על אופן הגלישה שלנו באינטרנט. ההחלטה צפויה להתקבל בצהלך 2025.

אם השופט יאשר את ההצעה של משרד המשפטים, הדבר שייחשב כמהלך היסטורי נגד אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם. לפי בלומברג, שווי הדפדפן הפופולרי עשוי להגיע לסכום אסטרונומי של עד 20 מיליארד דולר.

נזכיר כי השופט מהטה קבע באוגוסט כי גוגל היא מונופול בלתי חוקי שמנצלת את כוחה בעסקי החיפוש, תוך התייחסות לשליטתה באינטרנט ותשלומים לחברות צד שלישי על מנת לשמור על מעמדה כמנוע חיפוש ברירת מחדל.

נכון לאוקטובר 2024, כרום מוביל את שוק הדפדפנים העולמי עם 65% נתח שוק, כאשר ספארי של אפל נמצא במקום השני עם 21%, על פי נתוני SimilarWeb. כרום מהווה נכס מרכזי עבור גוגל באיסוף מידע על משתמשים ומכירת פרסומות ברשת.

המאמצים לרסן את המונופול של גוגל בשוק החלו עוד בתקופת כהונתו הראשונה של טראמפ. מדובר במאמץ האגרסיבי ביותר מזה שני עשורים לרסן חברת טכנולוגיה, מאז הניסיון הכושל לפרק את מיקרוסופט.

יצוין כי החזקת דפדפן האינטרנט הפופולרי ביותר בעולם היא קריטית לעסקי הפרסום של גוגל. החברה יכולה לראות פעילות של משתמשים מחוברים ולהשתמש בנתונים אלה כדי לייעד קידום מכירות ביעילות, אשר מניבים את עיקר הכנסותיה. גוגל גם משתמשת בכרום כדי להפנות משתמשים למוצר הבינה המלאכותית המרכזי שלה, Gemini.

אם המכירה תצא לפועל, כרום יהיה שווה "לפחות 15-20 מיליארד דולר, בהתחשב בכך שיש לו מעל 3 מיליארד משתמשים פעילים חודשיים", אמר המנתח מבלומברג אינטליג'נס, מנדיפ סינג.

המחיר שקונים פוטנציאליים יהיו מוכנים לשלם עשוי להיות תלוי ביכולתם לחבר את כרום לשירותים אחרים, אמר בוב אודונל ממחקר TECHnalysis. "זה לא ניתן להפקת הכנסות ישירה", הוא אמר. "הוא משמש כשער לדברים אחרים. לא ברור כיצד למדוד זאת מנקודת מבט של הפקת הכנסות טהורה."

משרד המשפטים האמריקאי סירב להגיב לידיעת בלובמברג.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן