לקראת הבחירות בהודו: נרנדרה מודי עומד להבטיח כהונה נוספת כראש ממשלה בבחירות שמתחילות ב-19 באפריל ויסתיימו ב-1 ביוני, ערך שוק המניות של הודו גדל פי שלושה מאז כניסתו לתפקיד לראשונה.
כלכלת הודו גדולה כמעט פי שניים ממה שהייתה. המניות עלו כל כך בגלל שמספר ההודים עם מספיק עושר ותיאבון לסיכון השקעה קפץ – לכמעט 5% מהאוכלוסייה מ-2% בקושי, כך לפי סקירה של הניו יורק טיימס.
אבל הרווחים הכלכליים לא היו שווים במידה רבה. עיקר הצמיחה של הודו תלויה באלו שנמצאים בראש סולם ההכנסה, כולל אוסף של עסקים שמובילה המדינה.
90% מאוכלוסיית הודו, המונה 1.4 מיליארד, מוערך מוערכת בהכנסה של פחות מ-3,500 דולר בשנה. אולם במחוזות הכפריים העניים ביותר, החיים נעשו נסבלים יותר על ידי תכניות רווחה שהתרחבו תחת מודי. רבים מהיתרונות מוצקים ונראים לעין: שקי תבואה חופשיים, שירותים, בלוני גז וחומרי דיור. פיתוחים מסחריים ששינו את חיי הכפר: נורות LED, סמארטפונים זולים ונתונים ניידים כמעט בחינם שינו את אופי זמן הבטלה.
גם הבנקים מפרגנים להודו: מורגן סטנלי וג'יי.פי מורגן צ'ייס ממהרים לשדרג את השקלול של הודו במדדי המניות והאג"ח העולמיים שלהם. כריס ווד, אחד מאסטרטגי השוק הנחשבים באסיה, הזהיר שאם מר מודי לא ייבחר מחדש השנה, השווקים ההודיים עלולים לקרוס ב-25% ואף יותר.
בניו יורק טיימס נכתב כי, סיפור ההצלחה הכלכלי ההודי הוא גם תכונה של מה שיכול להיות המאפיין הייחודי של שנותיו של מודי כראש הממשלה, היכולת שלו לשלוט בכל מנופי הכוח, עם ראוותנות בראש סדר העדיפויות שלו.
כך למשל, פניו של מודי נמצאים בכל מקום, אולי נוכחים יותר בניו דלהי מאשר אלו של כל מנהיג שנבחר דמוקרטית בכל בירה אחרת. לקראת פסגת פורום ה-G20 של הכלכלות המרכזיות בספטמבר האחרון, סיסמאותיו נטלו קרדיט למעשה על כל התפתחות חיובית שניתן למצוא בכלכלה המתפתחת של תת היבשת.