18 שעות ללא חשמל: מחאה ציבורית נדירה בקובה הקורסת

מאות בני אדם יצאו להפגין אתמול (ראשון) בסנטיאגו דה קובה, בהפגנה נדירה נגד השלטון הקומוניסטי • המוחים יצאו לרחובות בעקבות גל של הפסקות חשמל, שמותיר חלקים מהמדינה ללא חשמל במשך 18 שעות ביממה ולפעמים אף יותר

שעות נדירות שיש בהן חשמל | צילום: הוואנה, בירת קובה

שפל כלכלי חסר תקדים: מאות קובנים יצאו ביום ראשון (אתמול) לרחובות במחוז סנטיאגו דה קובה, במזרח האי, כדי למחות נגד המחסור בחשמל ובמזון בהתגייסות שחזרה על עצמה במחוזות נוספים ברחבי המדינה. זו הייתה המחאה הגדולה ביותר שהתקיימה מאז המחאות של יולי 2021, כאשר אזרחים רבים יצאו לדרוש שינוי כדי להקל על המשבר הכלכלי במדינה – שרק העמיק מאז והסתיים עם מעצרים של מאות אנשים, כך לפי עיתון EL PAÍS.

מפגינים בסנטיאגו יצאו לרחובות בקריאות "רוצים אוכל וחשמל", על פי סרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות, כשההפסקות במקומות מסוימים מתארכות ל-18 שעות או יותר ביום, מה שמסכן מזון קפוא ומגביר את המתיחות באי. קובה נקלעה למשבר כלכלי כמעט חסר תקדים מאז מגפת הקורונה, עם מחסור עצום במזון, דלק ותרופות שגרמו ליציאת שיא שגרמה להגירה של למעלה מ-400,000 בני אדם לארצות הברית.

המחאות בשנת 2021 בקובה | צילום: שאטרסטוק

בהתייחס למחאות במדינה הגיב נשיא קובה ואמר "כמה אנשים הביעו את חוסר שביעות רצונם מהמצב של שירות החשמל וחלוקת המזון", אמר דיאז-קאנל. עוד הוא הוסיף כי, "הנטייה של רשויות המפלגה, המדינה והממשלה היא לתת מענה לתלונות של עמנו, להקשיב, לנהל דיאלוג, להסביר את המאמצים הרבים שנעשים לשיפור המצב, תמיד באווירה של שלווה".

נשיא קובה, מיגל דיאס-קאנל | צילום: שאטרסטוק

העוני שהחמיר בשנים האחרונות וחוסר התקווה במדינה הקומוניסטית עוררו את גל ההגירה המשמעותי ביותר מהאי הקריבי מאז עלייתו לשלטון של פידל קסטרו בשנת 2022. החמרת הסנקציות שהטילה ארה"ב על קובה ביולי בשנת 2021 בעקבות מעצר מפגינים נגד הממשלה הייתה מכה קשה למדינה, לצד מגפת הקורונה שניתקה את המדינה מאחד ממקורות ההכנסה המרכזיים שלה – תעשיית התיירות. מזון הפך לקשה להשגה יוקר המחיה החמיר. ישנו חוסר משווע בתרופות ומיליונים מתמודדים עם הפסקות חשמל שנמשכות שעות מדי יום.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן