שר הדיגיטל הגרמני פולקר וויסינג ושגריר ישראל בגרמניה רון פרושאור חתמו בשבוע שעבר על הצהרה משותפת לייסוד דיאלוג דיגיטלי. המטרה: להניח בסיס להרחבת שיתוף הפעולה במדיניות הדיגיטלית בין שתי המדינות, כך לפי המשרד הפדרלי הגרמני לדיגיטל ותחבורה (BMDV).
בכך למעשה הסכימו משרד הדיגיטל הגרמני ומערך הדיגיטל הלאומי של ישראל להגביר את ההתקשרות ושיתוף הפעולה במספר תחומים: בינה מלאכותית AI, מחשוב קוונטי, סטארט אפים, ממשל מקוון, זהויות דיגיטליות ועוד. בנוסף, הדיאלוג הדיגיטלי נועד לחזק יוזמות קיימות בין המדינות בתחומי המדע ובמגזר הפרטי ולאפשר צמיחה של שיתופי פעולה חדשים.
"כחלוצה דיגיטלית וכאומת סטארט אפ, ישראל היא שותפה הכרחית לגרמניה בכל הנוגע לחידושים וטכנולוגיות עתידיות", אמר שר הדיגיטלי הפדרלי. וויסינג והשגריר פרושאור הוסיפו כי יש לראות בשיתוף הפעולה האינטנסיבי גם סימן מובהק לסולידריות בין שתי המדינות.
"הדיאלוג הדיגיטלי הזה הוא לא סתם עוד פורמט לשיחות – הוא למעשה 'גיים צ'יינג'ר' לטרנספורמציה הדיגיטלית. ישראל וגרמניה משלבות כוחות כדי למלא תפקיד חלוצי בתחומים מרכזיים כמו אבטחת סייבר ומינהל דיגיטלי. עם המומחיות המשולבת שלנו אנחנו לא רק עומדים בקצב העתיד, אנחנו מעצבים אותו באופן פעיל", אמר פרושאור.
מערך הדיגיטל הלאומי הוא הגוף האמון על קידום מהפכת הדיגיטל במגזר הציבורי. המערך כפוף לשר הכלכלה והתעשייה ומשמש גוף המטה הטכנולוגי של משרדי הממשלה והגופים הציבוריים. החתימה על הצהרת הכוונות עם משרד הדיגיטל של גרמניה בתור מעצמה כלכלית-טכנולוגית יכולה לשדרג מספר אספקטים עבור מערך הדיגיטל הלאומי, ששואף להמשיך למנף את המהפכה הדיגיטלית לטובת קידום צמיחה חברתית וכלכלית בת קיימא ולשפר את הממשק והשירות הממשלתי עבור התושבים והעסקים בישראל. המטרה היא שהצהרת כוונות זו תתרחב בבוא העת להסכם שיתוף פעולה מלא עם תוכנית עבודה אופרטיבית בין ישראל לגרמניה, כפי שנעשה לאחרונה בתחום האנרגיה והתשתיות.
מנקודת מבט גרמנית, הדיאלוגים הדיגיטליים הבינלאומיים הם מכשיר מרכזי לשיפור שיתוף הפעולה במדיניות דיגיטלית עם מדינות צד ג' מחוץ לאיחוד האירופי. הם מספקים מסגרת לתיאום אג'נדות של מדיניות דיגיטלית, קידום שיתופי פעולה בילטרליים ושיפור עמדות משותפות. בנוסף, הם נועדו להבטיח תנאי מסגרת ידידותיים לחדשנות והזדמנויות כוללניות לשתף פעולה בטרנספורמציה הדיגיטלית.
המשרד הפדרלי לדיגיטל ותחבורה של גרמניה מקיים דיאלוגים דיגיטליים עם 10 מדינות נוספות – ברזיל, גאנה, בריטניה, הודו, אינדונזיה, יפן, קניה, קוריאה, מקסיקו וסינגפור.