מאסק הגיש צו מניעה נגד OpenAI: "למנוע הפיכתה לחברה למטרות רווח"

מאסק, הבעלים של סטארט אפ הבינה המלאכותית xAI, טוען שמפתחת ChatGPT מפרה את החוקים הפדרליים נגד מונופולים ופוגעת בתחרות • OpenAI החלה את פעילותה בשנת 2015 כמלכ"ר ומאז נמצאת בתהליך הסבה לתאגיד למטרות רווח • דובר OpenAI: "מאסק ממחזר שוב תלונות חסרות בסיס"

אילון מאסק | צילום: שאטרסטוק

אילון מאסק נגד OpenAI: המיליארדר מבקש מבית משפט פדרלי בארה"ב למנוע את הפיכתה של ענקית הבינה המלאכותית OpenAI לחברה למטרות רווח. האיש העשיר בעולם שבבעלותו הסטארט אפ xAI הגיש בקשה לצו מניעה זמני נגד ענקית הבינה המלאכותית. צו המניעה נועד גם למנוע מ- OpenAI לדרוש לכאורה מהמשקיעים שלא לממן את המתחרים, כולל xAI.

המהלך של מאסק נגד ענקית הבינה המלאכותית מביא לידי ביטוי הסלמה בסכסוך המשפטי בין שתי החברות וכן בין מאסק ומנכ"ל החברה המתחרה סם אלטמן. הסכסוך התחיל במרץ 2024 אז מאסק תבע את OpenAI בבית משפט במדינת סן פרנסיסקו. מספר חודשים אחר כך מאסק הגיש מחדש את התביעה בבית המשפט הפדרלי. עורכי הדין של מאסק בתביעה הפדרלית, בראשות מארק טוברוף בלוס אנג'לס, טענו כי OpenAI הפרה את החוקים הפדרליים וניצלה את כוחה כמונופול תוך כדי הפרת מטרתה המקורית כעמותה ללא כוונת רווח.

באמצע נובמבר האחרון הורחבה תלונתו של מאסק ולפיה מיקרוסופט ו-OpenAI הפרו את חוקי ההגבלים העסקיים כאשר יצרנית Chat GPT ביקשה לכאורה ממשקיעים לא להשקיע בחברות מתחרות, כולל הסטארט אפ החדש של מאסק, xAI. בפנייה של CNBC למיקרוסופט היא סירבה להגיב לעניין התביעה. דובר OpenAI אמר בהצהרה בעקבות התביעה כי "מדובר בניסיון הרביעי של אילון שממחזר שוב את אותן תלונות חסרות בסיס. ממשיך להיות חסר טעם לחלוטין".

OpenAI הוכיחה את עצמה כאחד הסטארט אפים הגדולים בבינה המלאכותית בשנים האחרונות, כאשר ChatGPT הפך לפופולרי במיוחד.

מאז הכריז מאסק על הופעת הבכורה של xAI ביולי 2023, עסק הבינה המלאכותית החדש שלו שיחרר את הצ'אטבוט Grok וגייס עד 6 מיליארד דולר לפי שווי של 50 מיליארד דולר, בין השאר כדי לקנות 100 אלף אנבידיה צ'יפ, כך דיווח CNBC בחודש האחרון.

"מיקרוסופט ו-OpenAI שואפות כעת לחזק את הדומיננטיות הזו על ידי ניתוק הגישה של מתחרים להון השקעות, מעין חרם קבוצתי, תוך כדי זה שהם ממשיכים ליהנות ממידע תחרותי רגיש משותף", כתבו עורכי הדין של מאסק בהגשת התביעה. עוד כתבו כי התנאים של OpenAI בפני המשקיעים מסתכמים ב"חרם קבוצתי שחוסם את הגישה של xAI להון השקעות חיוני".

ביולי ויתרה מיקרוסופט על מושב המשקיף שלה במועצת המנהלים של OpenAI, למרות שב-CNBC דווח כי ועדת הסחר הפדרלית תמשיך לעקוב אחר השפעתן של שתי חברות על תעשיית הבינה המלאכותית. בהגשת התביעה הנוכחית, עורכי הדין של מאסק טוענים גם כי יש לאסור על OpenAI "להפיק תועלת ממידע רגיש תחרותי שהושג שלא כדין או תיאום באמצעות מנעולי הלוח של Microsoft-OpenAI".

OpenAI החלה את פעילותה לראשונה בשנת 2015 כמלכ"ר ולאחר מכן בשנת 2019, הוסבה למודל שנקרא capped-profit, שבו המלכ"ר OpenAI הייתה למעשה הישות המנהלת של החברה הבת שלה שנועדה למטרות רווח. זה כחלק מתהליך של הסבה לתאגיד למטרות רווח מלא שיהפוך אותה לאטרקטיבית יותר למשקיעים. מיקרוסופט השקיעה כמעט 14 מיליארד דולר ב-OpenAI, אך חשפה באוקטובר כחלק מדוח הרווחים שלה ברבעון הראשון כי תרשום הפסד של 1.5 מיליארד דולר בתקופה הנוכחית, בעיקר בשל הפסד צפוי מ-OpenAI.

באוקטובר האחרון דווח כי OpenAI סגרה סבב גיוס גדול שהעריך את הסטארט אפ ב-157 מיליארד דולר. Thrive Capital הובילה את המימון בעוד משקיעים, כולל מיקרוסופט ו-Nvidia, השתתפו גם הם. OpenAI מתמודדת כעת עם תחרות גוברת מצד סטארט אפים כמו xAI, Anthropic וענקיות טכנולוגיה כמו גוגל.

שוק הבינה המלאכותית הגנרטיבית צפוי להגיע להכנסות של טריליון דולר בתוך עשור, וההוצאות העסקיות על בינה מלאכותית גנרטיבית עלו השנה ב-500%, לפי נתונים עדכניים של Menlo Ventures.

 

 

 

 

 

 

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן