הסכם הפסקת האש בין ישראל ללבנון בא לידי ביטוי מיידי בתחזיות האנליסטים של גופי הדירוג הבינלאומיים, הצופים כי אם הפסקת האש תחזיק מעמד, השקל צפוי להתחזק משמעותית מול הדולר. ב-UBS הוציאו דוח מיוחד למשקיעים כדי לנתח את השפעת הפסקת האש, בו מעריכים כלכלני הבנק השווייצרי כי "הסכם הפסקת האש מסמן הפחתה משמעותית במתיחות הגאו-פוליטית בין ישראל ללבנון". בדוח נכתב: "נכון להיום שער הדולר עומד על 3.64 שקלים – לפי התחזית הוא יתמתן בתוך 3-6 חודשים לרמה של 3.4-3.5 שקלים". הם מדגישים כי ההערכה מתייחסת למצב בו מתקיימת הפסקת אש בכל גזרות המלחמה.
לפי ההערכה, גם דירוג האשראי של ישראל יחל בהדרגה להשתפר. כיום הדירוג שקיבלה המדינה משלוש חברות הוא "תחזית שלילית", ואולם בבנק מעריכים כי "תחזיות חיוביות יהיו על השולחן החל מהמחצית השנייה של 2025". ב-UBS מעריכים כי תחזיות צמיחה של 3.8% בשנת 2025 נראות כיום ריאליות יותר.
גם בבנק ההשקעות גולדמן-זאקס מציגים תחזיות חיוביות לשקל. בדוח שוק המט"ח העולמי נכתב כי "ההתפתחויות הגאו-פוליטיות במזרח התיכון ממשיכות להיות הגורם המרכזי המשפיע על שער החליפין דולר-שקל. ההכרזה על הסכם הפסקת האש בלבנון השבוע הציבה את השקל כאחד המטבעות המובילים בביצועיהם". התחזית של הבנק מצביעה על היתכנות להתחזקות השקל עד לרמה של 3.3 שקלים לדולר, כ-35 אגורות פחות מהרמה הנוכחית.
חברות הדירוג פיץ' ומודי'ס, שהיו ממובילות הדירוג השלילי לכלכלת המדינה בחודשים האחרונים, התייחסו גם הן לאירועים הגיאט-פוליטיים. פיץ' ציינה כי "הפסקת האש עם חיזבאללה, ככל שתתקיים, תפחית את הסיכונים הפיסקאליים, אך ההתפתחויות בעזה ובאיראן עדיין ישחקו תפקיד חשוב בקביעת המסלול הפיסקאלי והכלכלי של ישראל. החברה מאמינה שהמלחמה בעזה תימשך לתוך שנת 2025, והדבר מרמז על המשך הוצאות גבוהות על צרכים צבאיים מיידיים והפרעה לייצור באזורי הגבול, כמו גם לתיירות ולבנייה".
במודי'ס ציינו האנליסטים: "הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה מצמצמת מקור אחד של סיכון גאו-פוליטי – אחרים נותרו בעינם".
טראמפ שוב מאיים
בתוך כך, כלכלת ארה"ב ממשיכה להיערך לכניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן, ומקבלת עוד הכרזה מאיימת של הנשיא הנבחר: "נטיל מכס של 100% על מדינות ה-BRICS אם לא ישתמשו בדולר. אנו דורשים מברזיל, רוסיה, הודו, סין ודרום-אפריקה התחייבות שלא ייצרו מטבע חדש, ולא לתמוך במטבע אחר במקום הדולר האמריקאי".
בקבוצת מדינות ה-BRICS נכללות גם איראן, מצרים, אתיופיה ואיחוד האמירויות. "אם המדינות לא יתחייבו לפי דרישתי, הן יצטרכו לומר שלום למכירת סחורות לכלכלה האמריקאית המדהימה", הבהיר טראמפ.
בסוף השבוע נפגש טראמפ עם ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, במעונו במאר-א-לאגו, לדיון בענייני סחר, גבולות ואנרגיה, בפרט על רקע החשש ממלחמת סחר בין ארה"ב לקנדה ומקסיקו לאחר הצהרתו של טראמפ כי יטיל מכסים בגובה 25% על יבוא מקנדה וממקסיקו לאחר השבעתו לנשיאות בינואר.
בתום הפגישה ציין טראמפ: "טרודו התחייב לעבוד איתנו כדי לסיים את ההרס הנורא של משפחות אמריקאיות". טרודו צייץ ברשת החברתית X כי הוא מצפה לשיתוף פעולה בין השניים.