בשורה לשוק הקריפטו: טראמפ מינה את פול אטקינס ליו"ר רשות ני"ע

אטקינס יחליף את גארי גנסלר, שהחזיק בעמדות נוקשות כלפי מטבעות דיגיטליים • טראמפ: "אטקינס מכיר בכך שנכסים דיגיטליים וחידושים אחרים הם חיוניים להפיכת אמריקה לגדולה מאי פעם"

יו"ר הרשות לניירות ערך בארה"ב, פול אטקינס | צילום: רויטרס

המינוי החדש של דונלד טראמפ: הנשיא הנבחר של ארה"ב מינה אמש את פול אטקינס ליו"ר רשות ניירות ערך החדש לאחר פרישתו של גארי גנסלר. אטקינס צפוי לשנות את מדיניותו של היו"ר היוצא ולהפחית משמעותית את הביורוקרטיה.

אטקינס כבר כיהן בעבר כיו"ר רשות ניירות ערך בתקופת ממשל בוש. בקדנציה הראשונה שלו בשנים 2008-2002 הוא התנגד לתקנות שלטענתו מכבידות שלא לצורך. אם יאושר כיו"ר ה-SEC הבא, אטקינס צפוי לבחון מחדש או לשנות חלק משמעותי ממה שהרשות עשתה בתקופת ממשל ביידן.

"פול הוא מנהיג מוכח של תקנות השכל הישר", כתב טראמפ ברשת החברתית שבבעלותו Truth Social. "הוא גם מכיר בכך שנכסים דיגיטליים וחידושים אחרים הם חיוניים להפיכת אמריקה לגדולה מאי פעם", הוסיף טראמפ.

אטקינס הביע ספקנות רבה לגבי מדיניות ה-SEC נגד חברות המטבעות הקריפטוגרפיים וסביר שינקוט בגישה ידידותית יותר לשוק הקריפטו, ובכך יישר קו עם האהדה של טראמפ לענף. זאת בניגוד למדיניותו של גרנסלר, שהביע עמדה נוקשה ומגבילה באשר למטבעות הקריפטו.

ה-SEC בראשות גנסלר תבעה תנאי רגולציה נוקשים כלפי המטבעות הדיגיטליים והאשימה את הפלטפורמות שהן עוסקות במסחר בנכסים שאינם חוקיים ובסחר ללא פיקוח רגולטורי. גנסלר סירב ליישם כללים מותאמים במיוחד לשוק הקריפטו, ואמר שנכסים דיגיטליים רבים הם ניירות ערך שצריכים לעמוד בכללים הנוכחיים.

אטקינס ומבקרים אחרים טוענים שהגישה של גנסלר הייתה נוקשה מדי עבור מטבעות קריפטוגרפיים. הגישה הקפדנית של ה-SEC תחת ניהולו של גנסלר הובילה לפעילות גדולה שזרמה לעבר אסיה ואירופה, שם ממשלות יצרו מסגרות רגולטוריות שתוכננו במיוחד עבור נכסים דיגיטליים.

"אם ה-SEC היה יותר מסביר פנים ומתמודד בצורה פשוטה עם החברות האלה, היה הרבה יותר טוב שדברים יקרו כאן בארצות הברית", אמר אטקינס בשנה שעברה.

אטקינס ואחרים שהתראיינו לתפקיד יו"ר הרשות לניירות ערך התבקשו לספק רעיונות לארגון מחדש של ה-SEC, בהתאם להבטחת הממשל הנכנס לקצץ בהוצאות ולרסן את גודלן של רשויות פדרליות.

בכהונתו הקודמת אטקינס התנגד לרגולציה של SEC שיצרה שוק אלקטרוני לאומי למסחר במניות. למרות שה-SEC כותבת תקנות רבות, היא במידה רבה רשות אכיפה ובמהלך שנות גנסלר הוטלו קנסות נגד חברות. בשנת 2006 תמך אטקינס בצמצום עונשים נגד חברות ציבוריות. טענתו הייתה שכפיית תשלום קנסות על החברות פוגעת בבעלי המניות.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן