טיקטוק | אתר החברה
בית הנבחרים האמריקאי הורה בסוף השבוע למנכ"לי אפל ואלפבית (גוגל) להיערך להסרה של אפליקציית טיקטוק מחנויות היישומים שלהן בארה"ב, Play ו-App Store, עד 19 בינואר.
בשבוע שעבר דחה בית משפט לערעורים בארה"ב את עתירת החברה האם הסינית של טיקטוק, בייטדאנס, ואישר את החוק שעשוי לאסור כליל את השימוש ביישומון מאמצע ינואר.
"הקונגרס פעל בנחישות כדי להגן על הביטחון הלאומי של ארצות הברית ולהגן על משתמשי טיקטוק האמריקאים מפני המפלגה הקומוניסטית הסינית. אנו קוראים לטיקטוק לבצע מיד מכירה מוסמכת", כתבו המחוקקים.
בשבוע שעבר הגישה בייטדאנס בקשה דחופה לעצור זמנית את כניסת החוק לתוקף ואת אכיפתו, עד לבחינה על-ידי בית המשפט העליון של ארה"ב.
בטיקטוק ציינו כי פירושו המעשי של החוק, בהיעדר צו בית משפט, הוא שטיקטוק תיכחד מחנויות האפליקציות ב-19 בינואר ו"לא תהיה זמינה למחצית מהמדינה שעדיין לא משתמשת באפליקציה". היא הזהירה כי הפסקת שירותי התמיכה "תשתק את הפלטפורמה בארצות הברית ותהפוך אותה לבלתי שמישה לחלוטין".
במשרד המשפטים האמריקאי הסבירו שאם האיסור ייכנס לתוקף ב-19 בינואר הוא לא ימנע באופן ישיר מאנשים שכבר הורידו את טיקטוק להמשיך ולהשתמש בה, אך לצד זאת החקיקה מגדירה גם הגבלות על מתן תמיכה טכנית לאפליקציה, כמו עדכוני תוכנה, תיקוני באגים ושירותים אחרים. לפי הערכות, כתוצאה מכך, בחלוף הזמן, האפליקציה תפסיק לתפקד כראוי ותהפוך לבלתי שמישה.
על החוק הנוכחי חתום הנשיא היוצא, ג'ו ביידן. נשיא ארה"ב הנבחר, דונלד טראמפ, ניסה לאסור את פעילות טיקטוק עוד בכהונתו הראשונה בשנת 2020 בטענה דומה, אך נבלם על-ידי בתי המשפט. עם זאת, טראמפ שינה את דעתו במהלך קמפיין הבחירות האחרון ואמר שאיסור על טיקטוק רק יפגע במתחרה שלה מטא (פייסבוק). כעת נותר להמתין ולראות כיצד ינהג הנשיא הנבחר לאחר שייכנס ללשכתו בבית הלבן ב-20 בינואר.