כך מענישה סין את בעלי החובות במדינה: כמו בכל מדינה בעולם גם בסין יש לא מעט בעלי חוב, אנשים שמשתכרים מעט ונאבקים מידי חודש בניסיון להחזיר את החוב הרובץ עליהם. בסין בחרו בשיטות נוקשות במיוחד שנועדו להרתיע אזרחים מלייצר חובות. בין העונשים, חסימת האזרחים מלרכוש כרטיסים ברכבת המהירה של סין, מה שמאלץ אותם לנסוע רק ברכבות האיטיות והישנות.
מי שלא החזיר את חובותיו בסין ייאלץ להתמודד עם מגוון עונשים שמטילה הממשלה כמו הגבלת בעל החוב מלהשיג משרה ממשלתית, עיקול משכורות או מניעת טיסות מבעל החוב. עוד בין האיסורים, רכישת פוליסות ביטוח יקרות, יציאה לחופשה או שהייה בבתי מלון יקרים. כדי שיעמדו בדרישות הנוקשות האלה סין אוכפת אותם באיום לעצור את מי שמפר את אותן דרישות.
סין מנהלת רשימה שחורה של עבריינים בעלי חוב, לפי הרשימה הזמינה לציבור, חל זינוק של כ-50% מאז סוף שנת 2019 וכיום יש כ-8 מיליון אנשים המוגדרים כעברייני חובות. בניגוד לארה"ב, סין לא מאפשרת לרוב האנשים להכריז על פשיטת רגל כדי למחוק חובות ולהתחיל לשקם את חייהם, מה שנתפס כמדיניות נוקשה במיוחד.
החוב של משקי הבית זינק בכ-50% בחמש השנים האחרונות לכ-11 טריליון דולר כיום, נמוך משמעותית מהחובות של האמריקנים המוערכים בכ-17.5 טריליון דולר.
האיומים של ממשלת סין על בעלי החוב גורמים לאזרחים להיות הרבה יותר שמרניים בהוצאותיהם. צרכנים רבים מצמצמים הוצאות, מה שמשפיע על המכירות לא רק בתוך סין אלא גם על מכירותיהן של החברות המערביות הגדולות כמו אפל, אסתי לאודר, ג'נרל מוטורס, שדיווחו על מכירות חלשות יותר בסין.
אחת הסיבות המשמעותיות ביותר לעלייה בחובות הסינים היא תנופת הדיור. יותר ויותר סינים שרצו לרכוש דירות נאלצו לקחת הלוואות, חלק מהקונים נטלו אף הלוואות נוספות כדי לממן עוד נכסי נדל"ן למטרות השקעה.
כעת, מחירי הנדל״ן בסין במגמת ירידה, מה שהכניס את הסינים שנטלו הלוואות גדולות לצרות עם חובות שאין ביכולתם להתמודד איתם. מספר הבתים המעוקלים הרשומים למכירה זינק ב-43% ב-2023 לכ-400 אלף נכסים.