שיפור ניכר במצבה הכלכלי של ישראל מאז חודש נובמבר האחרון, כך לפחות עולה מדו"ח ה-OECD שפורסם היום. לפי הדו"ח על כלכלת ישראל השנה תסתיים בצמיחה שלילית לנפש ובשנה הבאה צפוי זינוק של 4.5% – אמנם פחות מתחזיות של גופים אחרים בארץ ובחו"ל, אך טוב יותר מתחזיות קודמות.
הארגון צופה מכה קשה ביותר בתחום ההשקעות במשק – צמצום בהיקף ההשקעות בשיעור חד של יותר מ-14%, פגיעה קשה בתיירות חוץ שתימשך לכל אורך 2025 ופגיעה בענף הבנייה, בעיקר בשל מצוקת כוח אדם. בארגון לא ראו סיבה לפקפק ביעדי הגירעון של הממשלה – 6.6% השנה, למרות שגם בארץ כבר לא ממש עומדים מאחורי הנתון הזה.
כמו גופים אחרים, גם הארגון לשיתוף פעולה של המדינות המפותחות, סבור שהממשלה צריכה לנקוט אמצעים נוספים להגדיל את הכנסותיה ממיסים, במקום להגדיל את חובותיה. הם מציינים לחיוב את ייקור המע"מ באחוז החל מ-2025, אך סבורים שאין די בכך. הכלכלנים גם ממליצים על ייקור הארנונה לעסקים באופן די תמוה, מבלי להיכנס למבנה הבעייתי של השלטון המקומי.
בנוסף, מציינים בארגון את חשיבות ריסון האינפלציה. וכמו גם, בארגון מציינים את חשיבות הורדת הלהבות משדות הקרב – כמובן שעל ידי הסכמים דיפלומטיים.
כמו תמיד גורמים רגולטוריים בישראל משתמשים בדוחות בינלאומיים חשובים, מעין זה לצרכיהם. לפי הפרסומים האוצר ביקש מעורכי הדו"ח לחקור את ריכוזיות הבנקים ולכלול את המסקנות בדו"ח – עובדה שזכתה לביקורת מצד בנק ישראל, שכן הבנקים הוא תחום אחריותו.
לדוחות מעין אלה יש חשיבות לא מבוטלת למשקיעים מוסדיים ופרטיים השואבים מהם נתונים הנחשבים מהימנים לצורכי הערכת סיכונים ושיקולי השקעות. הדו"ח מדגיש את המצב הביטחוני הבעייתי בישראל, אך מציג אותו באופן מאוזן למדי.