על רקע המשבר אליו נקלעו חברות הבנייה בסין, הממשלה הסינית מקדמת תוכנית לפיה גופים ממשלתיים ברחבי המדינה ירכשו מיליוני בתים שלא נמכרו. מדובר בתוכנית רחבה מאוד לרכישת כמות גדולה של נכסים בהבדל מתוכניות קודמות למימון ממשלתי לטיפול במלאי העודף של הדירות.
היזמים הסיניים שנמצאים במצוקה יוכלו על פי התוכנית למכור בהנחות גבוהות את הבתים באמצעות הלוואות שינתנו על ידי הבנקים הממלכתיים. לאחר הרכישה על ידי גורמים בבעלות המדינה, רבים מהנכסים יוסבו לדיור בר השגה.
כרגע התוכנית נבחנת על כל פרטיה עד לקבלת ההחלטות של מנהיגי סין. מהלך כזה עשוי לסייע להמריץ את הכלכלה השנייה בגודלה בעולם כאשר משבר הנדל"ן מכביד עליה. מכירות הבתים בסין צנחו בכ-47% בארבעת החודשים האחרונים ומלאי הדירות הלא מכורות נמצא בשיא של שמונה שנים.
המשקיעים מחכים כעת להחלטת המפלגה הקומוניסטית השלטת בסין שכבר הבטיחה לחקור את משבר הנדל"ן וליישם צעדים להקלה במשבר. הפוליטבריו, המורכב מ-24 המנהיגים הבכירים של סין, כבר הודיע על כוונה לטפל במאגר הבתים הקיים.
על פי הערכות אם לא יהיו מאמצים מאסיביים שיגשרו על הפער בין היצע הדיור לביקוש לדירות, ענף הנדל"ן בסין יהיה רחוק מהתייצבות. מלאי הדירות שלא נמכרו טיפס לשיא, המספר הגבוה ביותר מאז 2016, כעת הערכה היא כי אם הממשלה תרצה לשאת את העלות של כל המלאי, היא תצטרך להוציא 7 טריליון ין או 78% מהגירעון התקציבי של סין השנה.
הבעיה בתוכנית המוצעת לרכישת הדירות, היא עלולה לסבך גם את מי שאמורים לרכוש את הבתים, כאשר הגורמים הממשלתיים והרשויות המקומיות מתמודדים עם רמות חוב גבוהות ממילא. כעת, עם ביצוע המהלך החוב שלהם עלול להחמיר עוד יותר.