על רקע התרסקות מסוקו של נשיא איראן, איברהים ראיסי, דיווח באתר בחו"ל מעלה כי בעקבות המשבר הכלכלי החמור באיראן, מספר גדול מאוד של טייסים איראניים החליטו לעזוב את עבודתם לטובת הזדמנויות טובות יותר מחוץ לאיראן. מדובר ב-47 טייסים שעבדו במגזר הפרטי ועזבו ועוד 64 טייסים שעבדו בחברת התעופה הלאומית של איראן – "איראן אייר".
לפי הדיווח של העיתון Etemad, לפני הטלת הסנקציות המוגברות על איראן ב-2017, השכר הממוצע של טייס בחברות התעופה באיראן עמד על כ-8,000 דולר אך בשל צניחת המטבע והניהול הכלכלי הכושל מצד המדינה, הרווחים ירדו באופן דרסטי והמשכורת לטייס עמדה על כ-1,000 דולר. לעומת זאת, טייסים במדינות השכנות נהנים משכר גבוה יותר שמגיע עד ל-14 אלף דולר.
בעקבות הסנקציות שהוטלו על איראן מצד מדינות המערב על רקע ההתקדמות בתוכנית הגרעין האיראנית, המצב הכלכלי של האזרחים הוחמר וכך יותר משליש מהאיראנים חיים כעת מתחת לקו העוני ומיליוני איראניים מהמעמד הביניים הידרדרו למצב כלכלי רעוע.
המציאות הכלכלית הקשה הביאה לכך שבעלי מקצוע שרכשו השכלה גבוהה וביניהם גם טייסים, נאלצו להוציא רישיונות נהיגה מסחריים כדי לפתח אלטרנטיבה תעסוקתית שתאפשר להם לעבוד בחו"ל.
לא מעט דיווחים היו סביב מגמת העלייה בהגירה מאיראן בעקבות תסיסה פוליטית, חוסר יציבות כלכלית, שחיתות מערכתית והשפעות הקשות של הסנקציות הבינלאומיות.
היעד המרכזי להגירה היא ארה"ב, הקולטת את קהילת יוצאי איראן עם יותר מ-500 אלף תושבים ילידי איראן שחיים שם, אחריה קנדה, גרמניה, טורקיה ושוודיה. מדובר ביציאה המונית של אנשי מקצוע מלומדים ומוכשרים כמו רופאים, אחיות, ומורים. ההגירה הזאת מהווה איום חמור על איראן שממשיכה לאבד הון אנושי יקר.
תגובה אחת
יש מיליונים של ילידי איראן שגרים בארצות הברית. מאיפה המספר 500 אלף?