קיים סיכון בינוני לבועת הנדל"ן בתל אביב, כך על פי סקירת UBS המפרסם מידי שנה את מהדורת מדד בועות הנדל"ן העולמי עם דירוג 25 הערים לפי רמות הסיכון. תל אביב ממוקמת בדירוג במקום ה-13 בעולם מבחינת הסיכון להתפתחות בועת נדל"ן, הסיכון המיוחס לתל אביב נמצא בקטגוריה של סיכון בינוני, באותה קטגוריית סיכון נמצאות פרנקפורט, מינכן והונג קונג. בפירוט הסיבות לסיכון מציינים ב-UBS כי עסקאות הנדל"ן החלו להתאושש ב-2024 בשל החששות בצל המלחמה. על פי הסקירה, הסיכון לבועה בשוק הדיור של תל אביב אומנם ירד, אך הסיכון להשפעת המלחמה על עסקאות הנדל"ן מתחזק.
בסקירה ניתן פירוט למצב הנדל"ן בתל אביב, בעקבות ירידת הריבית ומצוקת הדיור, מחירי הדירות הראליים שילשו את עצמם בין השנים 2002 ל-2022. עליית ריבית המשכנתה האטה את השוק לפני שנתיים והביקוש עבר לשוק השכירות. כתוצאה מכך, המחירים הראליים ירדו ב-10% עד סוף 2023. כעת, לפי הסקירה, עסקאות הנדל"ן ב-2024 החלו להתאושש מחשש להחמצה, מה שמוביל לעלייה בביקושים. החשש להחמצה ייתכן כי מכוון לאופי שוק הנדל"ן היום בישראל כאשר מבצעי הקבלנים הופכים את עסקאות הנדל"ן לאטרקטיביות היום והחשש הוא להחמיץ את ההזדמנות בשוק כרגע אם מחירי הדירות יעלו בהמשך.
בשנת 2022 בסקירת UBS תל אביב דורגה במקום גבוה עם ציון המסמן סיכון גבוה לבועת נדל"ן, ב-2023 הסיכון ירד מעט וגם השנה בסקירה הנוכחית מגמת הירידה בסיכון נמשכת וכאמור, תל אביב מדורגת במקום ה-13 מבין 25 הערים שדורגו. תל אביב למעשה מדורגת השנה בטריטוריית סיכון בינונית להתפתחות בועה עם ציון של 0.69. הציון שמקבלת כל עיר הוא בטווח של 0-2 כאשר ציון 2 מייצג את הסיכון החמור ביותר להתפתחות בועה.
ראש תחום הנדל"ן במשרד ההשקעות הראשי של UBS Global Wealth Management, הסביר בסקירה את הגורמים היוצרים את הסיכון לבועה, "הערים שרשמו את תיקוני המחירים החזקים ביותר הן אלו שהציגו סיכון גבוה לבועת נדל"ן בשנים קודמות". כעת הסיכון הגבוה ביותר לפיתוח בועת נדל"ן נמצא במיאמי ואחריה טוקיו וציריך.