"ההצעות שקיבלנו מחמיאות, אבל בחרנו להמשיך בדרך שלנו לבניית וויז – מיליארד דולר הכנסות והנפקה", כך כתב אסף רפפורט, מנכ"ל החברה לעובדיו.
זאת שבוע אחרי שנחשף בוול סטריט שאלפבית, החברה האם של גוגל, מקדמת משא ומתן לרכישת הסטארט אפ הישראלי בסכום הגבוה ביותר ששילמה אי פעם – 23 מיליארד דולרים.
וויז הוקמה לפני כארבע שנים בלבד ומעסיקה כיום כ-900 עובדים עם מכירות שנתיות של כ-350 מיליון דולר. ההחלטה של הנהלת החברה היא החלטה אמיצה שאינה בלתי מתקבלת על הדעת, שכן יעד מכירות של מיליארד דולר יכול להיות קרוב מאוד בעבורה ולאחר מכן ההנפקה יכולה לקבוע לחברה מחיר שלידו גם 23 מיליארד דולר יחווירו. הרי בסבב ההנפקה האחרון של החברה היא גייסה לפי שווי של 12 מיליארד דולר.
נכון שהשווי האסטרונומי לגוגל לא בהכרח דומה לשווי השוק, מכיוון שגוגל משוועת לפתרון האבטחה בענן שוויז מציעה ולכן ייתכן מאוד שמה ששווה לגוגל שווה לאחרים פחות. אך בכל זאת מדובר בהימור בכלל לא פרוע אחרי הכניסה המשמעותית של וויז לשוק אבטחת המידע בעולם.
אז מדינת ישראל לא תקבל 3-4 מיליארד דולרים, או יותר, שהיו עשויים להשתלשל לקופתה ממיסי המכירה וגם העובדים שפינטזו על הנכס הבא שלהם יצטרכו להמתין עם החלום, אבל ייתכן מאוד שהדחייה הזו תתברר כהחלטה אסטרטגית נכונה נוספת של ההנהלה הבוגרת, שאין לה שום לחץ על עוד כמה מיליארדים בחשבון.
אבל צריך לזכור – אסף רפפורט, כמו עוד רבים בהנהלה ובחברה, גדלו בחממת ההיי-טק הגדולה בעולם, בצה"ל. רפפורט למד על חשבון הצבא ושימש כמהנדס בחיל המודיעין, כמו רבים מראשי ההיי-טק בישראל. אין להם שום חוב מבחינה משפטית כלפי מי שגידל אותם, אבל חוב מוסרי הוא חוב משמעותי וחזק עוד יותר.
כפי שאנחנו רואים שבוגרי אוניברסיטאות נחשבות בעולם תורמים להן, חשוב שנראה את בוגרי מערכת הביטחון ממשיכים לפרגן לבית הגידול שלהם, לפחות בהנפקה מקבילה בתל אביב.
דיווח: גוגל נמצאת במגעים לרכישת Wiz הישראלית תמורת כ-23 מיליארד דולר