הפד שידר איתות חיובי לשוק שהגיב במימושים; איתות חיובי לשווקים בעולם

נבחרי הציבור היו שותפים ללחץ על הפד להוריד את הריבית • הבנק המרכזי שנהג במשך שנים בשקיפות מלאה מותיר לאחרונה כר נרחב ל"הימורים" • בנק ישראל לא צפוי להוריד את הריבית • מה עוד יקרה בשווקים?

שוק המניות, אילוסטרציה | צילום: שאטרסטוק

אתמול, אחרי שהפד ביצע את הורדת הריבית המיוחלת ב-0.5% לריבית של 4.75%-5% החלו מימושים במדדים המובילים והבורסות שם נסגרו בירידות שערים של כשליש אחוז. למה מימוש התחזית, שאמורה להזניק את השוק מביאה לירידות? התשובה הטריוויאלית שם היא "קנה את השמועה מכור את העובדה".

הפד, האמון על שמירה על יציבות השווקים, שוב גרם לחרושת של שמועות והימורים שעד יום קודם ההחלטה הצביעו על סיכוי גבוה ביותר להורדה של 0.25%, אך אתמול כבר הזניקו את הסיכוי להורדה של 0.5% לרמה קרובה לוודאות. וכמו תמיד, היו גם מי שהימרו על הורדה "חריגה" של 0.75%.

למעשה גם הורדה כזו לא הייתה חריגה – ביוני וביולי 2022 הפד הוריד את הריבית ב-0.75% – סה"כ הורדה של 1.5% בחודשיים וגרם לפאניקה בשווקים. כעת הצפי הוא להורדה משמעותית נוספת של הריבית עד לסוף השנה – עד לסביבת ריבית של 4%.

בימים האחרונים סנטורים ונבחרי ציבור נוספים בארה"ב הרשו לעצמם להביע דעות נחרצות בעניין – בעיקר בעד הורדה מהירה יותר של הריבית.

הפדרל ריזרב | צילום: שאטרסטוק

הורדת הריבית שם היא הצד החיובי של פתיחת המסחר בתל אביב, אחרי שמניות הארביטראז' עלו רק במעט בניו יורק. טבע לא רשמה שינוי בשער המנייה. אולם הורדת הריבית באופן כללי היא סימן חיובי לשווקים בעולם, למרות שנגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון, כבר אמר מפורשות שהוא לא יוריד את הריבית כל עוד המלחמה נמשכת והוצאות הממשלה גדלות באופן חריג.

אתמול השקל נחלש מול המטבעות המובילים בעולם. מול הדולר הוא נחלש בקרוב ל-0.75% ונסחר ב-3.77 שקלים ומול האירו הוא נחלש ב-0.68 ונסחר ב-4.19 שקלים. הורדת הריבית בארה"ב והצפי לפיו בנק ישראל יותיר את הריבית על כנה, עשויה לתרום לשינוי מגמת המסחר בשקל, שעשוי להיות אטרקטיבי יותר. אולם כידוע מדובר במסחר משוכלל מאוד שקשה לחיזוי.

הריבית בארה"ב השפיעה אתמול גם על מחירי הנפט שירדו במעט ועל הזהב שהגיב בירידה קלה, למעט מתחת ל-2,600 דולר, בשל התמתנות מסוימת מהחשש לאינפלציה והגברת האטרקטיביות של שוקי ההון.

השווקים מגיבים להורדת הריבית של הפדרל ריזרב

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן