בעקבות המגעים המתקדמים לחתימה על הסדר מדיני והפסקת אש בצפון, השקל ממשיך להתחזק באופן משמעותי מול הדולר והיורו. משעות הבוקר המטבע האמריקאי ירד בקרוב לאחוז ונסחר בשעה זו סביב 3.64 שקלים. היורו יורד בשיעור דומה ונסחר תמורת 3.81 שקלים.
רונן מנחם, הכלכלן הראשי במזרחי-טפחות, מסביר כי "לאחר שרשם התחזקות של 1.4% אתמול, בתגובה מהירה להסכם הפסקת האש בצפון שצפוי להיחתם היום, המשך השפעת השיפור באופק המדיני על השקל יהיה מתון הרבה יותר וייקבע לפי מבחן התוצאה של יישום ההסכם בשטח. אם יהיו הפרות או אי הבנות, סביר ששוק המט"ח יהיה תנודתי".
במבט קדימה מנחם מציין כי "בתקופה הקרובה, השקל מקבל רוח גבית גם מהיחלשות הדולר בעולם לאחר הזינוק עם היבחרו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב ומהעליות בשוקי המניות בחו"ל. מנעד של 3.65-3.55 שקלים לדולר נראה סביר לתקופה הקרובה, אם לא יהיו התפתחויות שליליות באחד הגורמים שציינתי. חזרה לסדר היום של החקיקה המשפטית יכולה להוות בלם להתחזקות נוספת של השקל, כפי שנוכחנו בתקופה שקדמה למלחמה".
יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים, מימון והשקעות, אמר כי "השילוב בין מגמה חיובית בשוק המניות האמריקאי להסדרה הצפויה בזירה הצפונית גורר היצעי מט"ח משמעותיים ולייסוף השקל. הגופים המוסדיים העלו במהלך השנה האחרונה את החשיפה הפרו-מטבעית באופן ניכר, וכעת הם נדרשים לבצע התאמה, במיוחד לאור ההערכה כי הסדרה בזירה הצפונית תגרור חזרה לשגרה ופעילות ערה מצד משקיעים, אשר יידרשו לשקלים וימירו אף הם מט"ח. ההחלטה שלא להפחית את ריבית השקל בעוד בעולם נרשמת ירידה משמעותית בריביות, תורמת אף היא לחוסנו של השקל".
לדבריו, "תהליך ההסדרה בזירה הצפונית אמור להימשך לאורך תקופה ממושכת, כאשר יציבות ורגיעה יעודדו תושבים לחזור לבתיהם ויתרמו להתחלת תהליך השיקום רחב ההיקף, הנדרש לאורך כל הגבול הצפוני. פעילות משמעותית זו תתרום להגדלת הפעילות הכלכלית החסרה בגבול הצפון ותעודד תושבים נוספים לשוב לבתיהם. פעילות הסקטור העסקי הנדרש לשקלים לתשלומי שכר ומסים צפויה לגרור היצעי מט"ח וייסוף השקל. להערכתנו, הרגיעה בצפון והפעילות מצד המוסדיים והיצואנים עשויה לתמוך בייסוף השקל אל עבר רמת 3.55 שקלים לדולר ואף פחות. הסלמה אל מול האיום האיראני יש בה כדי לגרור לפיחות נקודתי אל מול רמת 3.7 שקלים לדולר, אולם רגיעה בזירה הצפונית וחזרת התושבים יתמכו בהתחזקות מחודשת של השקל ובמיתון עודפי ביקוש חריגים".
אמש הותיר בנק ישראל את הריבית במשק ללא שינוי ברמה של 4.5% – בהתאם לתחזיות המקודמות. "על רקע המשך הלחימה, מדיניות הוועדה המוניטרית מתמקדת בייצוב השווקים והפחתת אי הוודאות, לצד יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית. תוואי הריבית ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית", נמסר בהודעת הבנק המרכזי.