יש לכם יתרת זכות של יותר מ-15 אלף שקל? הבנקים יחויבו לעדכן

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה את הצעת החוק הפרטית של ח"כ ארז מלול • 234 מיליארד שקל מוחזקים כיום ביתרות העו"ש של משקי הבית

הבנקים הגדולים בישראל - לאומי, פועלים, מזרחי ודיסקונט | עיבוד: שאטרסטוק

ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה הצעת חוק פרטית של ח"כ ארז מלול, שתטיל על הבנקים חובה לעדכן את לקוחותיהם אחת לרבעון על כל סכום מעל 15 אלף שקל שמצוי בחשבון העו"ש שלהם ואינו נושא ריבית.

לפני שנתיים נענו הבנקים לקריאת בנק ישראל לשלם ריבית מסוימת על הכסף ש"נח" בחשבונות העו"ש – אך רובם כבר חדלו זה מכבר לשלם את הריבית הנמוכה מאוד שהסכימו עליה.

ח"כ ארז מלול אמר בפתח הדיון: "אנחנו בתקופה של חוסר יציבות כלכלית והבנקים מציגים רווחיות יוצאת מהכלל של 7.4 מיליארד שקל ברבעון השלישי של השנה ומאז תחילת השנה 22.6 מיליארד שקל. מעל 80% מהכנסות הבנקים הם מריבית. כשזה בהלוואות הם מגיבים מהר ומעלים ריבית, אבל כשזה נוגע לריבית שהם משלמים לציבור התגובה איטית בהרבה".

"כשזה בהלוואות הם מגיבים מהר". ח"כ מלול | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

עוד נקבע בוועדה כי המפקח על הבנקים יהיה רשאי לקבוע הוראות באשר להודעות האמורות, ובכלל זה לנוסח ההודעות והפנייה למידע ללקוחות אודות חלופות השקעה ליתרת הזכות בחשבונם.

המפקח יוכל להטיל על הבנקים עיצום כספי בסך 50 אלף שקל על כל הפרה של ההוראה.

ממסמך שהוגש לוועדה על ידי מרכז המחקר והמידע של הכנסת, עולה כי נכון ליוני 2024 יתרת העו"ש של משקי הבית עומדת על 234 מיליארד שקל, כ-27,500 שקל בממוצע ללקוח פרטי.

רכז פיננסים באגף תקציבים במשרד האוצר ציין בדיון הוועדה שהאוצר מעוניין לגרום לציבור להעביר את הכספים מהעו"ש לאפיקים נושאי ריבית.

הוועדה אישרה את הצעתו של ח"כ מלול לקבוע כי הצעת החוק תיכנס לתוקף 4 חודשים לאחר פרסומה ברשומות.

רק לאחרונה חויבו הבנקים לדווח בהודעות סמס ללקוחות כמה עמלות נגבו מחשבונם בחודש האחרון.

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן