לאחר הנעילה הירוקה אתמול, יום המסחר התנודתי בבורסה לניירות ערך בתל-אביב הסתיים היום בירידות שערים קלות. מדדי ת"א 35 ננעל בירידה קלה של 0.1%, מדד ת"א 125 ננעל ללא שינוי. מתחילת השנה מדד ת"א 35 רשם עלייה של 23%. המשקיעים צפויים לעקוב אחר ההתפתחויות בשווקים הבינלאומיים עם כניסתם לשבוע המסחר החדש.
גם בשוק המט"ח נרשמה היום יציבות: הדולר נסחר תוך עלייה קלה סביב 3.636 שקלים, היורו ירד קלות לרמה של 3.80 שקלים. השקל רשם התחזקות ניכרת בשבועיים האחרונים על רקע הפסקת האש בצפון ולפי חלק מהכלכלנים צפוי להמשיך להתחזק. בסיכום חודש נובמבר השקל רשם את הביצועים הטובים ביותר בקרב המטבעות המובילים בעולם הן כנגד הדולר והן כנגד היורו.
לדברי מודי שפריר, אסטרטג ראשי שווקים פיננסיים בבנק הפועלים, "מגמת התחזקות השקל נמשכה בשבוע האחרון בתמיכת הירידה הנוספת בפרמיית הסיכון של ישראל, הצטמצמות פערי הריביות הריאליות הקצרות בין ארה"ב לישראל והכוחות הבסיסיים התומכים בשקל חזק בטווח הארוך. בצד הסיבות הנוספות להמלצתנו לכניסה לפוזיציה של לונג שקל, נציין את הערכתנו לשינוי צפוי בחשיפות המט"ח של הגופים המוסדיים בשנה הקרובה".
גם חלק מהבנקים הזרים הוציאו השבוע המלצה לקנות את השקל. כלכלני הבנק השוויצרי UBS כתבו בסקירתם למשקיעים כי "הסכם הפסקת האש מסמל הפחתה משמעותית במתיחות הגאו-פוליטית בין ישראל ללבנון". לדבריהם, אם הפסקת האש תימשך, העודף בחשבון השוטף של ישראל צפוי לתרום להתחזקות משמעותית של השקל מול הדולר לרמה של 3.4-3.5 בתוך 3-6 חודשים. ההערכה האופטימית של הבנק השוויצרי תלויה בהפסקת אש בכל הגזרות של המלחמה, מה שלא קרה היום. ב-UBS אומרים עוד כי הפחתת הריבית הראשונה של בנק ישראל צפויה החל מהרבעון השני של 2025.
גם בגולדמן זאקס מציגים תחזית חיובית לשקל ומדגישים כי ההתפתחויות הגאו-פוליטיות במזרח התיכון, ובפרט ההסכם להפסקת האש בלבנון, הציבו את השקל כאחד המטבעות המובילים בביצועיהם. הבנק מעריך כי השקל צפוי להמשיך להתחזק, בהתבסס על יסודות מקרו-כלכליים חיוביים וירידה צפויה בפרמיית הסיכון הישראלית.