מטא מצטרפת למרוץ לאנרגיה גרעינית: תקים כורים עבור בינה מלאכותית

חברות הטכנולוגיה נמצאות במרוץ להפעלת כורים גרעיניים כדי להניע את חוות השרתים שהן מקימות • מטא מתכננת עד 2030 לספק אנרגיה גרעינית לייצור מוצרי הבינה המלאכותית

נשיא ומנ"כל חברת מטא, מארק צוקרברג | צילום: שאטרסטוק

האנרגיה הגרעינית והבינה המלאכותית מתלכדות: ענקית הטכנולוגיה והרשת החברתית מטא מדווחת שהיא מנהלת חיפושים אחר מפתחי כורים גרעיניים, במטרה לייצר אנרגיה גרעינית שתסייע לה לעמוד ביעדי הבינה המלאכותית שהציבה. החברה מעוניינת בהפקת כוח גרעיני של 4-1 ג'יגה וואט עם כושר ייצור כבר בשנת 2030. למפעל גרעיני טיפוסי בארה"ב יש כוח הספק של כ-1 ג'יגה וואט.

"אנו מאמינים שאנרגיה גרעינית תמלא תפקיד מרכזי במעבר לרשת חשמלית נקייה, אמינה ומגוונת יותר", אמרה החברה בהודעה שפורסמה ברויטרס.

גם מיקרוסופט הודיעה בספטמבר שחתמה על עסקה להפעלה של רשת חשמלית גרעינית למרכז הנתונים (חוות שרתים) שלה. גם אמזון רכשה רשת חשמלית המייצרת חשמל מאנרגיה גרעינית. לפי הודעת מטא, החיפושים כעת הם אחרי מפתחים בעלי מומחיות כשנשקלת אופציה של כורים מודולריים קטנים או כורים גרעיניים גדולים הדומים למפעלים הגרעיניים של ארה"ב כיום. המרוץ אחר האנרגיה הגרעינית בא לידי ביטוי בדוח שהוציא גולדמן זאקס לפיו צריכת החשמל של מרכזי הנתונים תגדל ב-160% עד 2030 ויידרשו עוד 47 ג'יגה וואט.

כדי להבין את הקשר שבין האנרגיה הגרעינית לבינה המלאכותית צריך להסתכל על חברות הטכנולוגיה המפעילות כורים גרעיניים כדי להניע את מרכז הנתונים שהן מקימות. החברות למעשה מתכננות מרכזי נתונים בהספק של יותר מג'יגה וואט הפועל באנרגיה גרעינית. צרכי עיבוד הנתונים של הבינה המלאכותית עולים בקצב אדיר והמרוץ למוצרי הבינה המלאכותית מוביל את החברות לבנות את מרכזי הנתונים עם עשרות אלפי יחידות מעבדים, הצורכים אנרגיה אדירה.

שבבי הבינה המלאכותית מייצרים גם הרבה מאוד חום, דבר שמסביר גם כן את הצורך בכמויות האדירות של אנרגיה. מרכז הנתונים מספק אנרגיה אדירה כאשר 40% מצריכת האנרגיה של המרכז מופנים למערכות קירור.

לפי הדוח של גולדמן זאקס, שימוש בודד ב-ChatGPT צורך כבר היום 2.9 וואט לשעה – פי עשרה מחיפוש בודד בגוגל (0.3 וואט לשעה).

 

 

שתפו כתבה זו:

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

דילוג לתוכן