יותר ויותר אנשים מתרגלים לנהל שיחות קוליות עם בינה מלאכותית, בין אם זה כדי להתייעץ, ללמוד או סתם להעביר את הזמן בשיחה טבעית. אבל השאלה שתמיד מרחפת באוויר היא מה בדיוק קורה להקלטות שלנו לאחר מכן, ומי מאזין להן.
כעת, חברת אנתרופיק, המפתחת את הצ'אטבוט המוכר קלוד, מכניסה שינוי חדש שנוגע בדיוק בנקודה הרגישה הזו, וכל מי שמשתמש באפליקציה צריך להכיר אותו כדי לשמור על הפרטיות שלו.

מה בעצם משתנה?
משתמשים שנעזרים בתכונות הקוליות של קלוד יתחילו לראות בקרוב הודעה חדשה שקופצת על המסך בזמן השימוש. החברה מבקשת כעת מהמשתמשים לשתף בהתנדבות את השיחות הקוליות שלהם, במטרה לאמן ולשפר את מודלי הבינה המלאכותית שלה.
עוד באותו הנושא
לפי ההודעה הרשמית של אנתרופיק, נתוני הקול וההקלטות עוזרים למודלים להבין טוב יותר דיבור אנושי ולהגיב בצורה מדויקת וטבעית יותר בעתיד. ההודעה שואלת במפורש האם אתם מאשרים לחברה להשתמש בנתוני הקול שלכם.
החדשות הטובות עבור מי שחרד לפרטיות שלו, הן שמדובר בבקשה שהיא בגדר רשות בלבד. בניגוד לחברות שלעיתים מפעילות הגדרות כאלה באופן אוטומטי, כאן ברירת המחדל היא שההגדרה כבויה. כלומר, אנתרופיק לא מתחילה לאסוף את נתוני הקול שלכם על דעת עצמה.

כשההודעה תופיע, תוכלו פשוט לבחור באפשרות של "לא עכשיו" ולהמשיך להשתמש באפליקציה כרגיל ללא שום הפרעה. אם תבחרו לאשר, המידע ישמש רק עבור אותן שיחות שאושרו.
כך תשמרו על השליטה
פרט מעניין נוסף שעולה מהעדכון הוא ההפרדה המוחלטת שאנתרופיק עושה בין סוגי המידע השונים. אישור השימוש בנתוני קול מנוהל בנפרד מההגדרה הקיימת שמאפשרת לחברה להשתמש בשיחות טקסט רגילות או בקטעי קוד לאימון המודלים.
המשמעות היא שאתם יכולים, למשל, להסכים לשתף את נתוני הקול שלכם, אך במקביל לחסום לחלוטין את הגישה לשיחות הטקסט הרגילות שלכם, או להפך. ההפרדה הזו מעניקה למשתמשים שליטה מדויקת יותר על המידע שהם בוחרים לחלוק.
אם תרצו לבדוק מה המצב אצלכם או לשנות את ההחלטה, תוכלו לעשות זאת בקלות דרך תפריט הגדרות הפרטיות של קלוד. שם תמצאו מתג ייעודי המאפשר להדליק או לכבות את שיתוף נתוני הקול בכל רגע נתון. מעבר לכך, אנתרופיק מציינת כי משתמשים יכולים גם למחוק לחלוטין את נתוני הקול שכבר נאספו דרך ההגדרות, כך שתמיד תוכלו להתחרט.